Kevin McCarthy: Suntem mândri să recunoaştem contribuţia multor generaţii de români-americani la istoria şi dezvoltarea Statelor Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kevin McCarthy FOTO Arhivă
Kevin McCarthy FOTO Arhivă

Kevin McCarthy, liderul majorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor a SUA  a transmis o declaraţie cu ocazia Centenarului Marii Uniri în care descrie cum România a contribuit la pacea europeană şi cum SUA onorează „bogata moştenire culturală” a ţării noastre.

„Data de 1 Decembrie 2018 marchează Centenarul Marii Uniri a României. În această zi, în urmă cu 100 de ani, membrii Adunării Naţionale s-au reunit şi au votat în unanimitate unirea teritoriilor pe care le reprezentau”, a declarat Kevin McCarthy, conform site-ului Ambasadei României în SUA.

Acesta din urmă a mai puctat contribuţia româniei la pacea europeană şi a subliniat contribuţia românilor la istoria dezvoltarea Statelor Unite.

„În acelaşi an, în timp ce Primul Război Mondial continua să facă ravagii, şeful Statului Major al Armatei SUA, generalul Hugh L. Scott, primul american de rang înalt care a vizitat România, s-a adresat Parlamentului României. Generalul Scott a dat asigurări parlamentarilor că Statele Unite vor lupta alături de ei şi de ceilalţi parteneri aliaţi până când victoria va fi asigurată.

Astăzi România reprezintă o ţară care a contribuit cu loialitate la pacea europeană şi a împărtăşit responsabilitatea securităţii transatlantice colective. Romania contribuie semnificativ la operaţiunile NATO în Afganistan, Irak şi la capacitatea de apărare a Alianţei împotriva ameninţărilor balistice.

Noi, americanii, suntem mândri să recunoaştem contribuţia multor generaţii de români-americani la istoria şi dezvoltarea Statelor Unite, şi să le onorăm bogata moştenire culturală ca parte integrantă din însăşi structura societăţii americane.

De aceea, recunoscând excelentul parteneriat strategic dintre cele două naţiuni, felicit România şi pe toţi românii-americani cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri”, a relatat McCarthy.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite