Kelemen: „UDMR nu votează Cabinetul Ponta 2 şi nici nu face opoziţie unită cu PDL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor afirmă că este absolut firesc să nu voteze actualul guvern Foto Adevărul
Kelemen Hunor afirmă că este absolut firesc să nu voteze actualul guvern Foto Adevărul

Kelemen Hunor a declarat marţi, la Palatul Parlamentului, că UDMR nu va face „opoziţie unită“ cu PDL şi nu va vota noul Cabinet, pentru că nu face parte din coaliţia de guvernare.

Liderul UDMR a afirmat că îi va da lui Victor Ponta „un cec în alb“.

„Dacă nu suntem în coaliţie, nu suntem la Guvern, este absolut firesc să nu votăm acest Cabinet. Asta nu înseamnă că suntem împotriva tuturor proiectelor care vor apărea în viitor. Eu pentru premier dau un cec în alb, cu toată încrederea, dar e vorba despre o coaliţie, o situaţie mai complicată şi, în plus, nu au nevoie de voturile noastre, matematic, aritmetic şi politic nu au dorit să facem parte din coaliţie“, a afirmat liderul UDMR.

Kelemen a mai afirmat că nu a discutat cu PDL despre semnarea unui protocol de colaborare în opoziţie şi nici nu intră în discuţie semnarea unui astfel de document.

„Sunt lucruri care trebuie discutate, dar din perspectiva noastră nu e nevoie de un astfel de protocol, astfel de înţelegere, fiecare îşi va face treaba aşa cum ştie mai bine. Sunt foarte multe lucruri comune pentru noi, pentru ei, dar nu înseamnă că facem o opoziţie unită, nici nu am discutat acest lucru şi nici nu am intenţia să deschid o astfel de discuţie„, a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR consideră că principalii vinovaţi pentru eşecul negocierilor dintre USL şi UDMR sunt liderii PNL. „Întrebaţi-i pe cei de la PNL. Ni s-a spus doar că a fost o decizie de la PNL peste care nu se poate trece“, a precizat Kelemen Hunor.

Liderul liberal Crin Antonescu a precizat că faptul că PNL s-a pronunţat ferm împotriva participării UDMR la guvernare nu este decât politic, dar că se doreşte un dialog cu UDMR.

„Vreau să subliniez că sunt întru-totul solidar cu poziţia premierului în ceea ce priveşte dialogul cu UDMR ca reprezentant legitim al comunităţii maghiare, precum şi cu reprezentanţii tuturor celorlalte minorităţi. Este vorba de o formaţiune politică pe care o respect, cu specialişti, cu oameni politici şi cu experienţă şi cu o valoare de netăgăduit. Faptul că PNL s-a pronunţat foarte ferm împotriva participării UDMR la guvernare nu este decât politic, în sensul că alegerile au fost câştigate de USL şi facem un guvern monocolor USL. Asta nu înseamnă că nu dorim un dialog privilegiat, că nu dorim o comunicare pe toate palierele cu cei din UDMR, chiar dacă ei sunt în afara guvernării sau în Opoziţie“, a precizat Antonescu, la finalul întâlnirii dintre reprezentanţii USL şi cei ai UDMR.


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite