Kelemen: Din salariul net, maxim 75% poate să fie pensia. Sunt pensii care sunt mai mari decât salariul brut. Nu este corect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor FOTO Kelemen Hunor / Inquam Photos
Kelemen Hunor FOTO Kelemen Hunor / Inquam Photos

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat că în opinia sa pensia ar trebui să fie maxim 75% din salariul net, iar pensiile actuale care depăşesc salariul nu sunt corecte. Declaraţia făcută de vicepremier vine în contextul în care coaliţia de guvernare discută o nouă lege a pensiilor şi eliminarea pensiilor speciale.

Vicepremierul Kelemen Hunor a spus că dacă România are nişte categorii care pe perioada carierei au nişte restricţii, precum magistraţii, primarii, parlamentarii, poliţiştii, militarii, atunci se poate compensa pe partea de pensii cu puncte suplimentare, dincolo de principiul contributivităţii, însă statul român trebuie să ia o decizie în acest sens, a spus Kelemen Hunor la B1 TV, scrie Agerpres.

„Sunt pensii care sunt mai mari decât salariul brut, de aceea ajungem la 30-40-50.000 de lei pe lună şi acest lucru nu este corect. Din salariul net, maxim 75% poate să fie pensia. Aşa fac nemţii, aşa fac francezii. De la 70, la 75%, unii merg până la 76-77%. Aşa fac în foarte multe ţări deosebirea şi recompensa pentru aceste categorii profesionale. Noi evităm să discutăm acest lucru”, a spus preşedintele UDMR.

El a mai amintit de înfiinţarea în cadrul coaliţiei a unui grup de lucru care analizează problema acestor categorii de pensii. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite