Kelemen Hunor reprezintă România la o manifestare anti-avort, anti-LGBT, anti-migraţie?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor şi premierul ungar Viktor Orban
Kelemen Hunor şi premierul ungar Viktor Orban

Domnul Kelemen Hunor participă chiar aceste zile la un summit budapestan găzduit de primul ministru maghiar Viktor Orban. „Preocuparea demografică” e cea care îi aduce alături, la umbra ocrotitoare şi omniprezentă a mentorului Vladimir Putin, gazdă a unor ediţii anterioare. Domnul Kelemen Hunor, specializat în medicină veterinară şi filosofie, lider UDMR, a fost invitat ca vorbitor în calitatea sa oficială de viceprim-ministru al României.

Lideri politici anti-vaccinişti de tip Bolsonaro au fost de asemenea invitaţi de iliberalul prim ministru maghiar alături de politicieni populişti anti-imigraţie ca Andrej Babiš din Cehia şi miniştri maghiari precum ultraconservatoarea Katalina Novák pentru care rolul principal rezervat femeilor este acela de a creşte şi îngriji copii. Printre vorbitori, o identificăm pe Marion Maréchal din dinastia Le Pen, nepoată a politicianului Jean-Marie Le Pen condamnat pentru incitare la ură împotriva comunităţii evreieşti, întemeietoarea unei instituţii de „pedagogie alternativă” pentru elita extremei drepte franceze. Activista americană Sharon Slater este binecunoscută pentru activitatea sa internaţională împotriva drepturilor LGBT (acestea nu pot fi respectate, fiind „fictive””) şi accesului elevilor la educaţie pentru sănătate sexuală şi reproductivă, mândră apărătoare a susţinătorilor iniţiativei legislative „Kill the Gays” din Uganda.

Dr. Miklós Szánthó de la Centrul pentru Drepturi Fundamentale din Budapesta a primit granturi guvernamentale semnificative pentru dezvoltarea unor alianţe regionale opuse democraţiei de tip liberal înfierată ca pericol letal pentru „modul de viaţă tradiţional” şi are strânse legături cu Ordo Juris, organizaţia poloneză artizană a numeroase iniţiative anti-LGBT, anti-avort şi a unei încercări de substituire prin negare a Convenţiei de la Istanbul pentru combaterea violenţei împotriva femeilor şi violenţei domestice. Deloc întâmplător, domnul Miklós Szánthó conduce board-ul KESMA, un conglomerat reunind numeroase instituţii media pentru controlul presei şi libertăţii de exprimare de către guvernul Viktor Orban, instrument al instigării la ură împotriva migranţilor şi a minorităţilor „neconvenabile” ce ar afecta „modul maghiar de viaţă.”

Presa maghiară din România, măcar în treacăt fie spus, este controlată financiar şi editorial prin intermediul trustului cu pricina dedicat crezului iliberal al guvernului Viktor Orban. Implicarea acestui trust în susţinerea proiectatului referendum ungar anti-LGBT destinat „protecţiei copiilor” nu lasă loc de îndoială asupra implicării UDMR de persuadare a cetăţenilor cu dublă cetăţenie (maghiară şi română) din spaţiul transilvan în principal. De altfel, liderul UDMR a ratat la mustaţă aşa-zisul Referendum pentru Familie din România din anul 2018 doar din lipsă de buletin la posesor.

Sunt congruente convingerile domnului Kelemen Hunor cu poziţia Guvernului de la Bucureşti în domeniul drepturilor şi libertăţilor fundamentale? A cerut şi a obţinut mandat domnul viceprim-ministru din partea MAE şi Preşedintelui României pentru participarea la această Internaţională Iliberală? Care este poziţia Vicepremierului şi a actualului Ministru UDMR al Sănătăţii cu privire la tăierile masive de bani destinate programelor din zona sănătăţii sexuale şi reproductive, inclusiv în domeniul asigurării contraceptivelor pentru femeile vulnerabile si al tratamentului HIV/SIDA? Câteva clarificări minimale ar fi necesare, având în vedere importanţa UDMR în coaliţia de guvernare şi promisiunile repetate făcute de România de evitare a iliberalismului ce afectează democraţia din Centrul şi Estul Europei.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite