Kelemen Hunor: Nu ministrul Sănătăţii răspunde pentru o defecţiune tehnică. Când se va vota moţiunea sunt convins că va avea solidaritatea coaliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul a susţinut că în repetate rânduri Vlad Voiculescu a solicitat şedinţe extraordinare de Guvern pentru a discuta problemele din Sănătate FOTO Facebook Kelemen Hunor
Vicepremierul a susţinut că în repetate rânduri Vlad Voiculescu a solicitat şedinţe extraordinare de Guvern pentru a discuta problemele din Sănătate FOTO Facebook Kelemen Hunor

Vicepremierul Kelemen Hunor consideră că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, nu poate fi găsit responsabil pentru o defecţiune tehnică şi susţine că acesta are în continuare sprijinul coaliţiei de guvernare. ”Luni, când se va vota moţiunea, sunt convins că va avea Vlad Voiculescu solidaritatea coaliţiei şi în Parlament, nu am nicio îndoială”, afirmă Kelemen.

”Nu este un test pentru Vlad Voiculescu. Pandemia este un test pentru coaliţie, pentru Guvern şi, până la urmă, şi pentru toată societatea românească. În această perioadă, presiunea este uriaşă, valul trei a venit peste noi. Ministrul Sănătăţii este în prima linie fiindcă el e responsabil pentru tot sistemul sanitar din punct de vedere politic, din punct de vedere moral, cu toate că anumite chestiuni nu depind de ministrul Sănătăţii şi cum gestionezi  criză arată dacă eşti în stare să conduci o instituţie, o ţară până la urmă. Eu cred că acest Guvern, cu toate neajunsurile, cu toate disputele interne, în această perioadă a reuşit să gestioneze ţara, sistemul sanitar bine. Nu spun că foarte bine, dar bine. (...) Defecţiunile tehnice, tragediile, sunt dureroase, dar nu ministrul Sănătăţii răspunde pentru o defecţiune tehnică. (...) Lucrurile trebuie un pic îndepărtate de lupta politică pentru că, până la urmă, nu e vorba nici de Voiculescu, nici de Cîţu, nici de Kelemen, nici de Dan Barna, e vorba de România şi de aceea eu cred că testul nostru comun este cum gestionăm criza prin care trecem cu toţii”, a declarant, marţi seară, la B 1 TV, Kelemen Hunor. 

Vicepremierul a susţinut că în repetate rânduri Vlad Voiculescu a solicitat şedinţe extraordinare de Guvern pentru a discuta problemele din Sănătate, arătând că este preocupat şi că are o atitudine ”coerentă şi corectă” faţă de domeniul de care este responsabil. 

”Sigur, responsabilitatea e la USR în ceea ce priveşte persoana ministrului, nu trebuie să ocolim acest lucru şi aşa cum am discutat şi în coaliţie o analiză serioasă din partea premierului se va face după prima jumătate a anului. Sigur, dacă pe parcurs se întâmplă ceva neaşteptat, are toată posibilitatea legală, constituţională să decidă cum procedează. Dar eu am încredere, văd cum acţionează Vlad Voiculescu în Guvern, văd cu ce proiecte vine, de foarte mult ori am făcut şedinţe extraordinare pentru a discuta problemele din sănătate (...) şi nu a aşteptat Vlad Voiculescu o săptămână până la şedinţa ordinară, a cerut şedinţă extraordinară, am venit cu toţii seara târziu, sau am făcut online, pentru că sunt lucruri care trebuie, dincolo de rutina zilnică, rezolvate”, a adăugat vicepremierul. 

El susţine că Vlad Voiculescu nu este ”atacat” din interiorul coaliţiei de guvernare, arătând că critici există şi la adresa sa, ori a altor membri ai Cabinetului. 

”Coaliţia este solidară, vor fi critici, au fost critici şi, dincolo de acţiune, comunicarea, percepţia este importantă. Şi aici eu văd că avem o problemă de percepţie. Sunt convins că acţiunile Guvernului, inclusiv ale lui Voiculescu, sunt mult mai coerente şi mult mai corecte decât percepţia. Trebuie să schimbăm un pic percepţia.  (...) Luni, când se va vota moţiunea, sunt convins că va avea Vlad Voiculescu solidaritatea coaliţiei şi în Parlament, nu am nicio îndoială”, a mai afirmat Kelemen Hunor. 

El consideră că ”presiunea pe sistemul de sănătate va creşte în zilele următoare” şi că ”trebuie să fim conştienţi că există în continuare o problemă reală din punctul de vedere al evoluţiei pandemiei”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite