Kelemen Hunor, despre modificarea legii taximetriei prin OUG: Unde este urgenţa? Uber şi Taxify sunt de secolul XXI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO David Muntean
FOTO David Muntean

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus luni despre posibila modificare a legii taximetriei prin OUG că este îndreptată către Uber şi Taxify şi că problema nu ar fi aceste două servicii

Kelemen Hunor a precizat că Uber şi Taxify „sunt o ţintă greşită”, întrucât oferă o modalitate de transport civilizată şi modernă şi că nu le-ar fi posibil să se sustragă de la plata impozitului, întrucât plăţile se fac pe internet.

 „Dacă modificarea prin OUG a Legii Taximetriei vizează cele două servicii, Uber şi Taxify, eu cred că este o ţintă greşită, deoarece problemele taximetriei din România nu stau în aceste două firme. Sunt servicii competente, transparente, care pot fi urmărite prin internet până la destinaţie, plăteşti cu cardul, deci din acest punct de vedere nu există nicio posibilitate ca unii să se sustragă de la plata impozitului. Este o modalitate civilizată, modernă de transport”, a declarat Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

Acesta din urmă i-a criticat apoi pe taximetrişti deoarece „în loc să se reformeze, omoară competiţia” şi că Uber şi Taxify reprezintă o modalitate pentru tineri de „a mai face un ban în plus”.

„În plus, serviciile Uber şi Taxify sunt de secolul al XXI-lea şi reprezintă şi o modalitate pentru tineri de a mai face un ban în plus, câteva ore pe zi, seara sau după-amiază. Iar aceşti şoferi – antreprenori plătesc taxe. De aceea, chiar nu îi înţeleg pe cei care au pregătit această OUG. Iar taximetriştii, în loc să se reformeze, omoară competiţia, concurenţa, ceea ce nu este corect, a mai spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a mai explicat şi că societatea şi liderii politici ar trebui să ia o poziţie mai clară în privinţa acestui subiect, criticând „interesele meschine ale unora din Bucureşti”. Totodată, acesta a spus că nu vede unde este urgenţa în modificarea legii taximetriei şi că cei care ar dori să o schimbe să participe într-o dezbatere parlamentară.

„Unde este urgenţa? Dacă cineva vrea să schimbe legea taximetriei ar trebui să vină în Parlament, în dezbatere parlamentară, nu să se modifice prin OUG”, a mai declarat Kelemen Hunor.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite