Kelemen Hunor, despre candidatura lui Iohannis pentru un nou mandat: Un preşedinte în exerciţiu se gândeşte la un al doilea mandat şi este absolut firesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul UDMR, Kelemen Hunor. Foto: Inquam
Liderul UDMR, Kelemen Hunor. Foto: Inquam

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni că anunţul preşedintelui Klaus Iohannis de a candida pentru al doilea mandat de preşedinte este unul „firesc”, în condiţiile în care fiecare şef de stat, cu excepţia lui Emil Constantinescu, a făcut acelaşi lucru. El a spus că UDMR va avea un candidat la alegerile prezidenţiale, însă a afirmat că „nu se grăbesc să îl numească deoarece au o reţinere dacă pot câştiga alegerile”.

„Un preşedinte în exerciţiu se gândeşte la un al doilea mandat şi este absolut firesc acest lucru. Mi se pare normal şi s-a întâmplat cu fiecare preşedinte, poate mai puţin cu domnul Emil Constantinescu, dar a fost iarăşi decizia domnului preşedinte Constantinescu de a nu mai candida. Ce vom face noi? Porbabil că vom avea un candidat în primul tur şi de fiecare dată din 96 aşa merge, dar nu am discutat acest lucru cu colegii mei. Vom discuta probabil la sfârşitul  anului sau la începutul anului viitor. Nu ne grăbim, dar avem o oarecare reţinere dacă putem câştiga alegerile prezidenţiale”, a spus Kelemen Hunor.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, sâmbătă, la Sibiu, că este ferm hotărât să candideze pentru un nou mandat de preşedinte. Preşedintele Klaus Iohannis a explicat, sâmbătă, că a făcut acum anunţul candidaturii pentru un nou mandat, deoarece a considerat că este necesară clarificarea intenţiilor sale. Preşedintele a declarat, de asemenea, că în acest moment nu e niciun motiv pentru suspendarea sa şi nu are cine să o facă şi a mai spus şi-ar dori ca PSD să nu se teamă de el, ci de români.

„Mi s-a părut că scena politică românească a intrat într-o fază destul de tulbure. Evoluţia nu este satisfăcătoare şi am urmărit în ultimele luni de zile mai multe sondaje, toate arată că nivelul de nemulţumire a populaţiei este peste 80%, ceea ce este extrem, extrem de mult şi arată că lumea practic nu mai are încredere în clasa politică, nici măcar nu se mai aşteaptă la ceva bun din partea clasei politice. În acest context, am considerat că acest anunţ poate să constituie un punct interesant, poate unii vor fi încurajaţi să meargă mai departe dacă fac acest anunţ, alţii nu vor primi aşa bine acest anunţ. În orice caz, mi s-a părut că este necesară o clarificare a intenţiilor mele pentru ce urmează”, a declarat Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite