Kelemen Hunor îl critică pe Iohannis: Are mai puţin talent decât Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul UDMR Kelemen Hunor susţine că preşedintele Klaus Iohannis vrea să devină preşedinte- jucător, dar consideră că acesta are mult mai puţin talent decât fostul preşedinte Traian Băsescu.

”Trebuia să fie mult mai echilibrat şi mai puţin preocupat de atacurile politice. Iohannis tot timpul a vrut să pară alt preşedinte. A devenit un preşedinte-jucător cu mai puţin talent decât Băsescu”, a comentat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, luni seară, la „Marius Tucă show”.

Criticile liderului UDMR vin după atacul preşedintelui în legătură cu proiectul legii autonomiei Tinutului Secuiesc. 

 „Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD).Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD!”, a acuzat Iohannis. 

Kelemen Hunor mai spune că „e foarte grav” din partea preşedintelui că a folosit limba maghiară în batjocură salutandu-i pe cei de la PSD.

Deputaţii PMP insistă ca proiectul de lege privind ziua comunităţii maghiare din România (15 martie), care zace din 2017 în sertarele Parlamentului, să fie respins de urgenţă, susţin surse politice pentru Adevărul. Iniţiativa UDMR este inofensivă: nu prevede nicio formă de autonomie. Comparativ, etnicii romi şi tătări se bucură de legi similare. PMP încearcă să forţeze mâna PSD şi PNL, în contextul scandalului despre ”vânzarea” Ardealului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite