Kelemen Hunor, atac la ministrul Violeta Alexandru: Din punct de vedere juridic, politic şi moral, îi acord nota 1. Singura soluţie e demisia imediată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor FOTO Eduard Enea
Kelemen Hunor FOTO Eduard Enea

Liderul UDMR Kelemen Hunor a lansat luni un atac la adresa ministrului Muncii Violeta Alexandru, despre care spune că nu cunoaşte legislaţia şi că împinge responsabilitatea „dincolo de bunul simţ”. În consecinţă, liderul maghiar cere demisia ministrului liberal.

Kelemen Hunor critică declaraţiile Violetei Alexandru referitoare la problemele legate de salarizarea angajaţilor din aparatul propriu al Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

„Potrivit doamnei ministru, încasarea salariului de către preşedintele Consiliului Judeţean trebuie să reprezinte o garanţie că angajatorul - Consiliul Judeţean - are fonduri şi pentru achitarea salariilor angajaţilor. În consecință, doamna ministru a decis că ar fi logic să inițieze o petiție în acest sens. Inițial am crezut că este vorba despre o glumă mai puțin reușită”, a declarat liderul maghiar.

Mai departe, acesta o acuză pe ministrul Muncii că în loc  să rezolve problemele din sistemul de protecţie socială şi să-şi asume responsabilitatea funcţiei ministeriale, lansează petiţii şi „împinge resposabilitatea dincolo de limita bunului simţ”. De asemenea, acesta o notează pe Violeta Alexandru cu nota 1.

„Îmi este foarte clar că doamna ministru nu cunoaște legislația în vigoare, nu cunoaște nici realitatea și nu își asumă pe deplin răspunderea funcției pe care o deține. Din punct de vedere politic, juridic și moral nu pot decât să îi acord nota 1”, ami afirmă Kelemen Hunor.

În încheiere, aceste îi cere demisia ministrului Muncii.

„Singura soluție acum este înaintarea demisiei sau demiterea imediată a doamnei ministru. Mergând pe logica doamnei ministru pot să consider că dacă ea și-a încasat salariul, înseamnă că sunt bani și pentru creșterea pensiilor și pentru dublarea alocațiilor”, a conchis Kelemen Hunor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite