Kelemen Hunor: În următorii cinci ani, comunitatea maghiară din România va avea o voce puternică în Parlamentul European

Kelemen Hunor: În următorii cinci ani, comunitatea maghiară din România va avea o voce puternică în Parlamentul European

Kelemen Hunor FOTO Inquam Photos / Sandor Manases

Liderul Kelemen Hunor a declarat, duminică seară, că, dacă rezultatele exit poll-ului vor fi confirmate de rezultatele oficiale, comunitatea maghiară din România va avea o voce puternică în Parlamentul European în următorii cinci ani. Acesta a spus că niciodată UDMR nu a avut atâtea voturi la alegerile europarlamentare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acest rezultat afişat după exit poll, 5,4%, înseamnă că vom avea în următorii cinci ani o voce puternică în Parlamentul European, comunitatea maghiară din România va avea o voce puternică. Numărul de voturi, dacă aceste estimări după numărătoarea tuturor voturilor vor fi confirmate, înseamnă că avem peste 440.000- 450.000 de voturi ceea ce de foarte mult timp n-am avut. La europarlamentare, cred că nu am avut niciodată”, a declarat Kelemen Hunor.

Acesta le-a mulţumit tuturor susţinătorilor şi votanţilor, dar şi candidaţilor şi echipelor de campanie.

„Mulţumim susţinătorilor, celor care au venit, s-au mobilizat şi au votat cu candidaţii noştri la europarlamentare. Mulţumim pentru acest vot şi această încredere”, a mai spus Kelemen Hunor.

Potrivit exit poll-ului CURS-Avangarde, UDMR a obţinut, până la ora 19.00, 5,4 la sută dintre voturile exprimate.

Vezi şi: EXIT POLL: PNL, PSD şi USR PLUS, umăr la umăr. Ponta şi Băsescu trec pragul electoral la limită. Tăriceanu, nu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: