Kelemen Hunor: În următorii cinci ani, comunitatea maghiară din România va avea o voce puternică în Parlamentul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor FOTO Inquam Photos / Sandor Manases
Kelemen Hunor FOTO Inquam Photos / Sandor Manases

Liderul Kelemen Hunor a declarat, duminică seară, că, dacă rezultatele exit poll-ului vor fi confirmate de rezultatele oficiale, comunitatea maghiară din România va avea o voce puternică în Parlamentul European în următorii cinci ani. Acesta a spus că niciodată UDMR nu a avut atâtea voturi la alegerile europarlamentare.

„Acest rezultat afişat după exit poll, 5,4%, înseamnă că vom avea în următorii cinci ani o voce puternică în Parlamentul European, comunitatea maghiară din România va avea o voce puternică. Numărul de voturi, dacă aceste estimări după numărătoarea tuturor voturilor vor fi confirmate, înseamnă că avem peste 440.000- 450.000 de voturi ceea ce de foarte mult timp n-am avut. La europarlamentare, cred că nu am avut niciodată”, a declarat Kelemen Hunor.

Acesta le-a mulţumit tuturor susţinătorilor şi votanţilor, dar şi candidaţilor şi echipelor de campanie.

„Mulţumim susţinătorilor, celor care au venit, s-au mobilizat şi au votat cu candidaţii noştri la europarlamentare. Mulţumim pentru acest vot şi această încredere”, a mai spus Kelemen Hunor.

Potrivit exit poll-ului CURS-Avangarde, UDMR a obţinut, până la ora 19.00, 5,4 la sută dintre voturile exprimate.

Vezi şi: EXIT POLL: PNL, PSD şi USR PLUS, umăr la umăr. Ponta şi Băsescu trec pragul electoral la limită. Tăriceanu, nu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite