Kelemen, despre guvernare: „Trenul a plecat în decembrie 2012. Vin alte trenuri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor, la cel mai mare congres din istoria UDMR  FOTO facebook.com/RMDSZ
Kelemen Hunor, la cel mai mare congres din istoria UDMR  FOTO facebook.com/RMDSZ

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, regretă că formaţiunea maghiară nu se află la guvernare, după ce „trenul a plecat în decembrie 2012“.

Întrebat, după Congresul UDMR de la Miercurea Ciuc, cum comentează afirmaţia premierului Victor Ponta, care a spus că îi pare rău că Uniunea nu este la guvernare, aşa cum ar fi trebuit, Kelemen Hunor a răspuns: „Şi mie îmi pare rău, cunosc poziţia premierului, şi mie îmi pare rău. Trenul a plecat în decembrie 2012, eu niciodată nu fug după trenurile care au plecat. Vin alte trenuri“.

Kelemen Hunor a declarata mai spus că  autonomia este „zălogul menţinerii comunităţii maghiare“, iar pentru realizarea acesteia trebuie găsiţi „democraţi români“ care să se înţeleagă cu liderii UDMR.

„Vedem posibilitatea dezvoltării comunităţii în autonomie, autonomia este zălogul menţinerii noastre, este importantă elaborarea unor planuri amănunţite şi înaintarea acestora către Parament. Considerăm că ţelurile noastre înseamnă şi dezvoltarea pentru secuime, dar nu putem aştepta miracole şi să ne refugiem în retorici pompoase, ci trebuie să căutăm democraţi români cu care să ne înţelegem. Autonomia nu este îndreptată împotriva românilor şi ţării, nu vrem să ne rupem, ci să decidem noi în mod direct, nu vrem să luăm nimic de la nimeni, nu vrem să înşelăm pe nimeni. Trebuie să demontăm peretele neîncrederii şi să explicăm că ceea ce cerem pentru maghiari nu diferă cu nimic de ce funcţionează în Europa“, a spus Kelemen.

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Congresul UDMR, că îi pare rău că Uniunea nu este acum la guvernare, „aşa cum ar fi trebuit să fie“, el adăugând că deciziile politice nu urmează întotdeauna calea cea mai înţeleaptă.

Victor Ponta le-a spus participanţilor la Congresul UDMR că Uniunea este reprezentantul legitim al maghiarilor din România şi partenerul de dialog pentru autorităţile statului român.


MAI MULTE DESPRE CONGRESUL UDMR

UPDATE Cel mai mare congres din istoria UDMR a început. Ponta: „Îmi pare rău că nu suntem împreună la guvernare“; Antonescu: „O declaraţie sentimentală“

Congresul UDMR se desfăşura, astăzi, la Miercurea Ciuc în prezenţa a peste 770 de delegaţi. La eveniment vor fi prezenţi liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, preşedintele PDL Vasile Blaga şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.

Ponta, la Congresul UDMR: „Ar fi trebuit să fim la guvernare împreună“

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat, astăzi, la Congresul UDMR, părerea de rău pentru faptul că Uniunea nu este acum la guvernare , „aşa cum ar fi trebuit să fie“.

Antonescu: „Premierul avea alergie la portocaliu, azi e rezervat la galben şi albastru“

Liderul PNL, Crin Antonescu, a spus, sâmbătă, la Congresul UDMR, că i-a crescut inima când a văzut culorile galben şi albastru din steagul secuiesc, aceleaşi ca ale PNL. Antonescu a mai spus că premierul Ponta, care „până nu de mult avea o mică alergie la portocaliu, azi e rezervat la galben şi albastru“.

Ponta: „Toţi copiii din Harghita, Covasna şi Mureş ar trebui să înveţe cât mai bine limba română“

Premierul Victor Ponta nu crede că limba română trebuie să fie o barieră, dar nici limba maghiară, afirmând că toţi copiii din Harghita, Covasna, Mureş ar trebui să înveţe cât mai bine limba română pentru a-şi găsi un loc de muncă nu doar în regiune.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite