VIDEO Grigore Cartianu la Adevărul LIVE, despre torţionarul Vişinescu: „Este carnivor, are sânge de criminal“

VIDEO Grigore Cartianu la Adevărul LIVE, despre torţionarul Vişinescu: „Este carnivor, are sânge de criminal“

Grigore Cartianu, la Adevărul Live FOTO Eduard Enea

Grigore Cartianu şi Liviu Iolu, jurnalişti „Adevărul”, au discutat despre cele mai interesante subiecte apărute în presa naţională şi internaţională, printre cazurile dezbătute numărându-se şi cel al torţionarului Vişinescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vorbind despre Vişinescu, jurnalistul Grigore Cartianu a declarat că acesta ar trebui pedepsit pentru crimele sale, subliniind că niciodată nu este prea târziu.

Totodată, Cartianu crede că acesta este mai vinovat decât mulţi dintre cei care torturau deţinuţii politici, deoarece avea puterea de a decide. 

Pe de altă parte, faptul că nu s-a rezumat la a lua decizii, ci a preferat „să îşi mânjească mâinile cu sânge“ dovedeşte, crede Grigore Cartianu, că este „un criminal cu sânge rece“.


 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 • 12:19
  Ghiveciul ăsta balcanic e fascinant în felul lui. Îi invidiez pe cei care fac tururi de cunoaştere, mai vezi un muzeu, o ţară, un litoral. Vacanţă plăcută tuturor!
 • 12:18
  O să vină vremea când o să mă eliberez de multe corvezi plăcute pe care mi le asum, vreau linişte. Le dau un sfat oamenilor: de ce să nu îţi iei bilet cu 30% mai ieftin? Sunt două camere pe care le iau, mă duc la trei stele. Sunt om cu echilibru, nu mă duc la lux şi nu mă duc să mă mănânce gândacii.
 • 12:16
  Şi atunci, partidul ce face? Dacă vrea să fie migrator politic, migrator va fi.
 • 12:14
  Excluderea din partid a primarilor nu a fost statutară. Nu au voie la Mişcarea Populară. Îi ţinem cu forţa în partid, chiar dacă fac politica Mişcării Populare, atât de absurd s-a ajuns. Adică voi nu mai vreţi partidul, dar partidul vă vrea pe voi. E o prostie să crezi că poţi da o lege împotriva migraţiei.
 • 12:12
  Despre Vasile Blaga şi Elena Udrea: Elena Udrea era mai plăcută decât Băsescu şi Antonescu la un loc. Blaga e în capcană. Poate să îi dea afară pe cei care au ca obiectiv trecerea la Mişcarea Populară, dar e riscantă mişcarea, întăreşte imaginea că nu suportă alte păreri în partid.
 • 12:10
  Despre Crin Antonescu: E într-a şaptea lună de concediu anul ăsta. Când se întoarce? La alegerile următoare?
 • 12:09
  Despre TAROM: Nu poţi peste noapte, dar ai un plan. Scazi pierderile şi apoi poate ajungi pe zero sau pe profit. Dacă se încadrează în grafic, de ce faci presiuni pe el? La fel făcuse şi omul de la CFR S.A. şi l-au dat afară. Începuse să taie din căpuşele politice. Ambele erau în subordinea lui Fenechiu, un ministru care distruge managementul privat din prima.
 • 12:06
  Traian Băsescu a fost nevoit să spună că e treaba Guvernului. CSAT şi-a dat avizul pentru privatizare şi a specificat: cu un partener strategic. Gruia Stoica nu e partener strategic.
 • 12:05
  CFR Marfă se îndreaptă spre un eşec total. Guvernul nu a avut curajul să facă restructurări.
 • 12:04
  Dacă era o privatizare sănătoasă, CFR Marfă era salvată. Sigur, nu o să moară: face datorii, i le şterge statul.
 • 12:03
  Despre punerea sub sechestru a averii lui Gruia Stoica: Fiscul e al Guvernului, al Ministerului Finanţelor, dar cred că, dacă a luat decizia asta, are argumente. Nu cunosc dosarul atât de bine. Mesajul este: dragi prieteni, vedeţi că la CFR Marfă se pune în scenă un Oltchim 2, o privatizare zgomotoasă, de circ şi eşuată.
 • 12:02
  Mă bucur, totuşi, că viaţa le pune pe toate la locul lor. Se vor face studii în care acest exemplu va fi dat. Ruşinea pe care o vor suporta în istorie nu va putea fi spălată. Marius Tucă nu şi-a dat seama cât se expune la scara istoriei. Se vor face istorii ale presei, iar acest exemplu va fi la capitolul derapaje. Asta este atârnarea de grindă a meseriei de ziarist.
 • 12:00
  Acum e tendinţa asta la Antene să spună că justiţia nu e dreaptă. Vişinescu e în libertate, vinovaţii nu sunt pedepsiţi. Ei pun presiunea asta teribilă, pentru ca, dacă Voiculescu e pedepsit, să spună că sentinţa nu contează.
 • 11:58
  Antenele, vreau să spun, au talentul de a uita că înainte de Băsescu a fost Iliescu. El a graţiat torţionarii. Constantinescu a graţiat şi decorat torţionarii.
 • 11:57
  Este absolut ridicol, dezgustător că există o anumită parte a presei care perverteşte şi aceste lucruri sfinte şi încearcă să asimileze - acest tip de subiect nu avea loc pe Antene, Voiculescu era cu musca pe căciulă cu Securitate - subiectele astea erau tabu. Acum, când ei o campanie perfidă împotriva sistemului actual, pentru că îl hăituieşte pe Voiculescu, ei încearcă să spună acum: iată ce regim odios, torţionarii sunt în libertate, ziariştii sunt anchetaţi!
 • 11:55
  Despre un alt torţionar, în vârstă de 99 de ani: A trăit bine, până la vârsta asta, dacă nu a avut mustrări de conştiinţă.
 • 11:54
  Vişinescu şi alţii ca el îi torturau pe oameni în felul ăsta. El e mai vinovat ca ăia, are pe conştiinţă toate victimele puşcăriilor pe la care a trecut. Ne-au torturat eroii. Să îi torturăm şi noi, între ghilimele, să punem lumina pe ei, dacă ei nu suportă lumina.
 • 11:53
  Trebuie făcută o anchetă la Nucşoara, la aceşti nemernici.
 • 11:52
  Ea avea cocoaşă de la bătăi, i-au rupt coloana vertebrală.
 • 11:52
  Revenind la anii '90, Elisabeta Rizea îşi cerea drepturile şi era torturată noaptea. Alţii erau proprietari pe bunuri ale eroilor anticomunişti. Şi veneau noaptea, dădeau cu pietre în casă, spărgeau geamurile. Şi îi spuneau că o omoară. Ce să fi simţit femeia aia, care fusese spânzurată de grindă în beciurile Securităţii? După aceea, ziua, o vedeau prin bătătură şi râdeau de ea.
 • 11:50
  Fiica Mariei Plop are un site în care sunt parcă 33 de eroine, dacă nu greşesc. E o comună plină de eroine. Acolo ar trebui făcut pelerinaj. Numai femei sunt 33, dar bărbaţi câţi sunt!
 • 11:49
  Elisabeta Rizea era o femeie de bun-simţ, şi-a cerut drepturile.
 • 11:48
  Mi se pare impardonabil ca un torţionar de calibrul ăsta să fie în libertate şi să fie aşa arogant. Fac o paralelă cu anii '90, urmare a unei propagande infernale făcute de TVR de atunci. Toate astea au făcut ca în Nucşoara puterea să fie preluată de FSN. Pe lângă faptul că pământul confiscat cu forţa de acei oameni liberi nu a mai fost dat înapoi, şi prin lege le-a fost confiscată averea. În casele lor, se aflau comuniştii. Pământurile lor le lucrau activiştii comunişti.
 • 11:46
  Are un talent excepţional, la peste 75 de ani. A luptat şi în ultimii lui ani să scrie aceste cărţi. Fără asemenea mărturii, am fi mult mai săraci. Mărturiile astea ar trebui multiplicate, ca toţi românii să afle cine au fost Ion Gavrilă Ogoranu, Elisabeta Rizea din Nucşoara şi alţii.
 • 11:44
  Ogoranu a stat ascuns de Securitate 25 de ani. După '89, a avut puterea să scrie nişte cărţi excepţionale. Un om la 70 şi ceva de ani. Oamenii ăştia aveau permanent Securitatea pe urmele lor. E incredibil ce viaţă au avut. A avut puterea să scrie cărţile astea şi cu un talent excepţional. Nici hârtie şi pix nu avea. Făcea notiţe, un fel de jurnal.
 • 11:41
  Sunt reperele verticalităţii neamului românesc. Vedem că am mai avut un fir subţire de coloană vertebrală, reprezentat de aceşti martiri.
 • 11:41
  După părerea mea, Corneliu Coposu este un sfânt. Ar trebui sanctificat.
 • 11:38
  Pentru meritele sale, de a fi fost sadic, dur a fost promovat şef de penitenciar la Râmnicu Sărat, unde veneau lideri politici, ai Armatei Regale. Când eşti comandant de penitenciar, ridici un deget şi ăla este omorât în celulă, executat. Ca să participi tu însuţi la torturarea respectivului, trebuie să ai sânge de criminal. Nu trebuia să îşi mânjească mâinile cu sânge.
 • 11:36
  Vişinescu era consătean cu Alexandru Drăghici, temutul ministru de Interne din timpul lui Dej, un animal, o bestie. Vişinescu a copilărit cu el. Drăghici s-a trezit la putere dintr-o dată. Are nevoie şi el de oameni dispuşi să parvină. Plus că trebuia să îl ştie. Poate că Vişinescu în copilărie schingiuia pisici şi atunci a zis că e bun. Fiind acolo, e posibil să fi făcut parte din plutonul de execuţie, dar asta trebuie confirmat. Avem doar o mărturie.
 • 11:34
  Avem imaginea execuţiei lui Antonescu, dar nu avem cu execuţia Ceauşeştilor. Poate nu voiau să o dea, că sunt dure imaginile, dar trebuiau să fie imagini pentru istorie, cum sunt cu alţii. Asta e o chestiune de istorie pervertită.
 • 11:32
  Ei au decimat Armata Română. Au fost cozi de topor care executau orbeşte, dar şi după aceea a mai fost sistemul de represiune, până când Dej a desfiinţat puşcăriile comuniste şi a eliberat deţinuţii, dar asta nu înseamnă că le-a fost uşor. Corneliu Coposu, după 17 ani de puşcărie, a fost trimis pe şantier. Acest sistem de represiune a decimat armata, însemnând: generali, colonei, gradele mari. Au adus apoi cozi de topor. Unii dintre ei nici nu ştiau să tragă cu arma.
 • 11:31
  Mi-ar plăcea să fie şi în România un vânător de torţionari: comunişti, terorişti. Aş face procese simbolice şi pentru cei care nu mai sunt în viaţă, să rămână în istorie ca fiind criminali. Adică, dacă a murit Brucan, nu aş vrea să rămână imaculat. Pentru mine este criminal.
 • 11:29
  Dacă Gabriel Bivolaru este un brontozaur, Vişinescu este un tiranozaur. Este carnivor, vrea carne, e vorace. Dacă acum loveşte aşa, cum se purta înainte?
 • 11:26
  Despre torţionarul Vişinescu: E criminal. Şeful unei puşcării comuniste, în anii '50, era criminal din start. Acolo, dacă nu erai criminal, nu aveai ce să cauţi.
 • 11:25
  Bivolaru, dacă într-adevăr e implicat în chestia asta, nu a evoluat deloc. Dă tot gaură la conductă.
 • 11:18
  A fost reţinere ca în filme, cu focuri de armă, deci vorbim despre mafie aici.
 • 11:14
  A dispărut, de vreo 10 ani nu mai este în atenţia publică. Nu mai există ca personaj public. În glumă, am spus, când vorbeam cu un prieten: Mă întreb ce-o mai fura acum. Hoţul care a învăţat să fure pe picior mare nu se poate abţine. Şi după 10 ani, să revină Bivolaru, e ca şi cum ar reveni un dinozaur pe Magheru.
 • 11:12
  După care, prin anii 2000 a fost condamnat la închisoare, dar nu cred că a făcut cinci ani. Nu a existat însă recuperarea prejudiciului. Era rentabil atunci să faci închisoare.
 • 11:11
  Adrian Năstase s-a dus să îl apere pe Gabriel Bivolaru în perioada aia.
 • 11:10
  Grigore Cartianu, despre reţinerea lui Gabriel Bivolaru, fost deputat PDSR: O mătuşă de-ale lui Gregorian Bivolaru trăia şi de acolo am obţinut nişte poze, tatăl lui Gregorian cu mama sa. Am ajuns cu poza într-un cimitir din Bucureşti în care am aflat că e îngropat tatăl lui Gabriel Bivolaru. Gabriel Bivolaru şi Gregorian Bivolaru, fraţi vitregi, asta e povestea. În perioada 1996-2000, el a fost deputat PDSR.
citeste totul despre: