Judecătorul Curţii Constituţionale Ion Predescu: ''Erata Curţii este ilegală"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul CCR Ion Predescu a afirmat miercuri că erata prin care românii plecaţi în străinătate nu mai pot fi eliminaţi de pe liste ar fi trebuit să fie aprobată în prezenţa tuturor celor nouă judecători ai Curţii, situaţie imposibilă pentru că preşedintele CCR, Augustin Zegrean este plecat în concediu. Predescu a adăugat că dacă cei de la Monitorul Oficial au nelămuriri, trebuie să trimită o cerere pentru lămurire către Curtea Constituţională.

 "Trebuie să aştepte răspunsul competent al plenului Curţii. Dacă s-a luat decizia doar cu cinci prezenţi nu este legal, o decizie se ia în cvorum minim cu şase prezenţi. Dacă a survenit o problemă urgentă, Curtea Constituţională poate fi convocată mai devreme de 31 august. Monitorul Oficial poate publica doar după respectarea cu rigoare a legii. Dacă au dubii pot aştepta plenul Curţii, nu ce a trimis judecătorul de serviciu", a precizat judecătorul Ion Predescu pentru gandul.info.

Decizia de a introduce paragraful respectiv a fost luată prin consimţământul a cinci judecători ai CCR. Deşi cvorumul a fost atins, nu a fost convocată o şedinţă de plen, aşa cum este procedura uzuală, după cum a indicat un  judecător al CCR pentru gândul.info.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite