Judecătorii CCR au decis soarta României în WC. Ca mafioţii!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Posibil să vedem, peste ani, o placă de aur în WC-ul CCR, cu inscripţia: „aici s-a decis soarta României în 30 mai 2018”. Pentru că nu este vorba de Kovesi. Ar fi fost prea simplu. Este vorba de trecerea, directă şi funcţională,  a procurorilor în subordinea ministrului politic al justiţiei. Nu cu OUG, nu cu lege, care ar fi trecut greu, în timp îndelungat, stârnind reacţii masive.

Ci cu o decizie a CCR, care nu poate fi contestată de nimeni, nu poată fi întoarsă de nimeni, este general obligatorie şi dincolo de mormânt. Mare parşivenie a reuşit coaliţia de guvernare!

În minuta CCR, cum nu s-a mai întâmplat în alte situaţii, se rezumă situaţia: „În schimb, art.132 alin.(1) din Constituţie este un text cu caracter special, care stabileşte o putere de decizie a ministrului justiţiei asupra activităţii desfăşurate de procurori şi indică faptul că în această procedură ministrul are un rol central [a se vedea Decizia nr.45/2018], aspect care se reflectă şi asupra carierei procurorilor“.

Cu ce este mai special şi mai central art. 132 (1), în comparaţie cu art. 133 „Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei”, nu se oboseşte niciun judecător să explice. Poate în motivare. Poate nu ştiu ce să spună.

Un troc mizerabil

Că acesta a fost trocul pentru salarii şi pensii uriaşe, pentru superiumunitatea judecătorilor CCR, nu se mai îndoieşte nimeni, cred. Fără procurori independenţi, adio dosare penale pentru furt din bugetele statului de către mai marii zilei, adio procese pe rolul instanţelor. Judecătorii se vor ocupa de furturi de găini, violuri, pedofilie, şi cam atât. Şi marii hoţi care vor da mită politicienilor vor fi protejaţi.

Iată numele celor 6 judecători care vor intra în istorie drept „călăii” destinului european al României, în schimbul unor avantaje personale:

  • Preşedinte Valer Dorneanu
  • Judecător Marian Enache
  • Judecător Petre Lăzăroiu
  • Judecător Mona-Maria Pivniceru
  • Judecător Simona-Maya Teodoroiu
  • Judecător Varga Attila

Este clar că sacrificarea independenţei procurorilor, una din condiţiile de aderare la UE, ne aruncă afară din UE şi lumea civilizată, în care cu greu intrasem. Ne întoarcem în lumea a treia, din care plecasem. Şi asta prin voinţa  celor şase cetetani români enumeraţi mai sus. Cum această decizie a CCR este dovada clară că în România statul de drept nu este respectat, adio bani europeni, adio piaţa comercială a Europei, adio locuri de muncă pentru milioane de români. Probabil cei şase judecători n-au avut clar în cap grozăvia provocată de greutatea semnăturilor lor. Poate se răzgândesc şi nu mai semnează motivarea, dacă n-au semnat-o deja. Şi-au pus în cap toate elitele intelectuale româneşti. Şi încă nu e clar, pentru toţi românii, care vor fi consecinţele acestei grozăvii. Dar şi când vor fi, nu-i văd bine.

Vrajelile cu statul paralel, cu scoaterea in evidenţă a erorilor procurorilor (12% achitari, în timp ce media europeana este de 25%), cu greselile DNA, fără a pune în balanţă şi succesele, mult mai mari, au avut drept scop pregătirea loviturii date de CCR României.  In cel mai pur stil mafiot. Efortul trebuia îndreptat spre corectarea greşelilor procurorilor, nu spre anihilarea independenţei lor.

Ce poate face preşedintele Iohannis?

Nu poate face mare lucru. Şi dacă o revocă pe Kovesi, şi dacă n-o revocă, situaţia rămâne aceeaşi. Procurorii vor trece în subordinea ministrului justiţiei, fie el Toader, Nicolicea, Nicolae, sau Iordache. Sunt destui amatori să între cu picioarele în dosarele procurorilor şi să le închidă pe acelea care se referă la căpeteniile politice ale vremii. Pentru ca aceste căpetenii să poată fura liniştite din bugetele statului.

Singura salvare vine tot de la reacţia societăţii, de la magistraţi, de la presa independentă, de la cetăţenii care ies în stradă. Trebuie schimbată şi legea de numire a judecătorilor CCR, poate desfiinţarea acestei instituţii, ce se dovedeşte nocivă, şi trecerea atribuţiilor ei la ICCJ. Cei şase judecători şi-au săpat singuri groapa, a lor şi a instituţiei lor.

Concluzie

Sper ca, totuşi, specialiştii în drept constituţional, consilierii preşedintelui, să găsească o soluţie, cât de cât eficientă, la grozăvia produsă prin voinţa a şase judecători ai CCR. Şi care să fie pusă în operă cu sprijinul magistraţilor şi al populaţiei. Altfel, copiii noştri nu mai au nici un viitor. Am ajuns, ca naţie, în situaţia să  fim suverani, cum spune art. 2 din Constitutie. Vom fi suverani?  Vom vedea.

(Art 2 „Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum“).

 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite