Jim şi Jeff în varianta românească au numele Tăriceanu şi Dragnea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Invitat joi - a câta oară în ultima lună? - la postul de casă al PSD şi al fugarului Ghiţă, România tv, preşedintele PSD, dl. Liviu Dragnea a confirmat şi justificat cu propriile vorbe ceea ce au observat toţi analiştii.

Şi anume. Că a devenit mult mai puţin combativ în relaţia cu preşedintele Iohannis. Dl Dragnea ne-a explicat că a ajuns la concluzia că ar trebui găsită o cale de colaborare pentru a nu periclita punerea în practică a programului de guvernare. Despre care a reiterat că este imbatabil şi gândit exclusiv în favoarea populaţiei.

Trecem peste faptul că moderatoarea, d-na Liliana Ruse, nu i-a atras atenţia d-lui Dragnea că, în vremea din urmă, au început să crească periculos majoritatea preţurilor produselor de consum, al alimentelor de necesitate imediată, că se scumpesc gazele şi pâinea, tot la fel cum a a crescut preţul tuturor preţurilor, acela al monedei unice europene. Adică, euro. Şi că toate aceste creşteri - îmbunătăţiri sau reaşezări, cum li se spunea eufemistic în perioada comunistă - nu sunt deloc în interesul cetăţenilor României. Dimpotrivă. Este limpede pentru oricine că degeaba măreşti, electoral, simbolic, câteva salarii, mai scoţi, de ochii lumii, şi nişte taxe când la nici o lună după aceea puţinii bani în plus nici nu se mai observă în lupta cu preţurile din magazinele unde găseşti, la costuri sporite, cele necesare traiului zilnic.

Omisiunile din dialogul Dragnea-Ruse au mers însă şi mai departe. Moderatoarea nici măcar nu s-a făcut că l-ar întreba pe dl. Dragnea dacă nu cumva şi-a delegat competenţele într-ale hărţuirii tovarăşului său de alianţă, dl. Călin Popescu-Tăriceanu. Asta în pofida faptului că este cum nu se poate mai vizibil că preşedintele Senatului nu ratează nici o ocazie spre a se pune de-a curmezişului nu numai Opoziţiei parlamentare, ci şi preşedintelui României. Cu care duce, din sala Omnia, o luptă cu mult prea multe şi nepermise conotaţii personale. Pentru înfăptuirea şi victoria căreia inventează declaraţii caraghioase, de râsul lumii, cum a fost cea de miercuri, care a dus iarăşi în derizoriu şi a făcut încă o dată de râs Parlamentul României. Parlamentul, precum Popeye marinarul, şi-a arătat, la dorinţa d-lui Tăriceanu, muşchii, după ce a mai îngurgitat o dată, în văzul lumii, câteva cutii bune de spanac.

Felul în care acţionează în vremea din urmă toxicul cuplu din fruntea coaliţiei de guvernare şi din conducerea Parlamentului României nu se poate să nu te ducă cu gândul la practica poliţienească americană intitulată Jim&Jeff.

În distribuţia românească, dl. Călin Popescu-Tăriceanu şi-a asumat rolul anchetatorului sever. Care, deşi îmbrăcat în costum Armani, ameninţă, se agită, e nevrozat, bate cu pumnul în masă, e gata oricând să recurgă chiar şi la violenţă fizică, poate-poate îl va face să cedeze pe cel supus anchetei. Aşa, chiar încă şi mai mitocăneşte, se poartă fostul manechin de la Apaca în relaţia cu celelalte instituţii ale Statului. Fie ele, Administraţia Prezidenţială, Ministerul Public sau Direcţia Naţională Anticorupţie.

Jeff, adică dl. Liviu Dragnea, este anchetatorul blând. Cel ce îl iubeşte pe cel supus anchetei aproape ca pe copilul lui. Dl. Dragnea nu regretă doar ruperea unilaterală a prieteniei cu dl. Victor Ponta, ci şi că nu e preţuit, aşa cum crede el că se cuvine, de preşedintele Iohannis, de procurorul general al României, dl. Augustin Lazăr, ori de procurorul şef al DNA, d-na Laura Codruţa Kövesi.

Însă, în interviul de joi seara, dl. Liviu Dragnea a făcut şi o remarcă ce ar trebui să ne pună straşnic pe gânduri. Şi anume că, în imensa lui dragoste de oameni, nu este dispus să facă la nesfârşit pe împăciuitorul. Carevasăzică, Jeff este oricând pregătit să se retragă, dar nu definitiv. Nici vorbă. Ci doar să se metamorfozeze, să îşi dea arama pe faţă. Şi să devină un nou Jim. Regăsindu-şi locul alături de Tăriceanu, Şerban Nicolae, Lia-Olguţa Vasilescu, Gabriela Firea, Codrin Ştefănescu, Eugen Nicolicea şi alţi duri din alianţa PSD-ALDE.

Pentru moment, consemnez cu multă îngrijorare afirmaţiile iresponsabile făcute duminică seara la Antena 3 de ministrul Justiţiei, dl. Tudorel Toader. Care plănuieşte discuţii cu d-na Kövesi si cu dl. Augustin Lazăr şi care anticipează demisia celor doi. Hotârât lucru, guvernul Dragnea-Grindeanu se joacă cu focul. Iar dl. Toader se dovedeşte o slugă prea-supusă a PSD.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite