Iulia Scântei (PNL): Niciunul dintre proiectele pentru Centenar nu a primit finanţare

Iulia Scântei (PNL): Niciunul dintre proiectele pentru Centenar nu a primit finanţare

Iulia Scântei, senator PNL. FOTO Arhivă Adevărul

Senatorul PNL Iulia Scântei membru în Comisia specială parlamentară pentru celebrarea Marii Uniri, susţine că luptele interne din PSD, dar şi schimbările repetate la nivel guvernamental, au dus la blocarea finanţărilor pentru proiectele dedicate Centenarului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iulia Scântei a spus vineri, într-o conferinţă de presă, că următoarea şedinţă a Comisiei speciale din Parlament pentru celebrarea Marii Uniri va avea loc la Iaşi pe 29 martie, ea criticând faptul că proiectele dedicate Centenarului nu se pot desfăşura, întrucât nu au primit finanţare.

„Suntem în luna martie şi nu s-a întâmplat nimic până acum. Nu s-au pus în aplicare mai multe proiecte naţionale care erau programate. Luptele interne din PSD, desele schimbări de miniştri şi secretari de stat la Ministerul Culturii, ultimul schimbat fiind chiar coordonatorul Departamentului Centenar al Ministerului, au blocat orice finanţare a proiectelor importante, naţionale sau locale. Niciunul din cele 2.048 de proiecte selectate de minister nu a primit finanţarea, deşi a intrat în vigoare Legea nr.57/2018 privind aprobarea măsurilor organizatorice ale administraţiei publice centrale pentru Centenarul Marii Uniri. Nu există nicio viziune naţională guvernamentală, nu există finanţări şi proiecte concrete în derulare", a declarat senatorul Iulia Scântei.

Totodată, senatorul liberal a criticat faptul că judeţul Iaşi a pierdut suma de şase milioane de lei alocată de Guvern anul trecut pentru desfăşurarea în municipiu a unor acţiuni dedicate Centenarului. Scântei a spus că nici în acest an conducerea Consiliului Judeţean Iaşi nu a obţinut vreo finanţare.

Senatorul PNL a propus organizarea la Iaşi a unei sesiuni solemne a Parlamentului României dedicată Centenarului, dar şi a mai multor expoziţii.

Scântei a anunţat că oraşul Iaşi va primi oficial titlul de "Oraş Regal" din partea M.S. Margareta, Custodele Coroanei Române, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Castelul Peleş în luna mai 2018.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: