Presa israeliană, după vizita lui Băsescu: „A fost cu siguranţă membru al Partidului Comunist“ sau „România nu este în UE din cauza corupţiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a acordat un interviu pentru o publicaţie israeliană, în timpul vizitei sale în  „Ţara Sfântă“, în care a discutat despre relaţiile cu Israel şi despre toleranţa românilor faţă de evrei. „România a fost respinsă de UE din cauza corupţiei“ şi „Băsescu a fost membru al Partidului Comunist“, sunt informaţii de context pe care le oferă Israel Hayom.

Publicaţia a realizat o scurtă prezentare a preşedintelui Traian Băsescu. „A fost cu siguranţă membru al Partidului Comunist“, „a fost cel mai mare critic al Regelui Mihai I“, „este cel de-al patrulea preşedinte al României democratice“ arată portretul lui Băsescu creionat de cei de la Israel Hayom.

 În Israel nu a ajuns informaţia potrivit căreia România este membră UE din 2007.„Uniunea Europeana a respins aplicaţia României de a adera, în principal din cauza corupţiei“, este imaginea eronată evocată în publicaţia Israel Hayom.

Preşedintele Traian Băsescu a acordat un interviu, pentru Israel Hayom, în care a discutat despre relaţiile dintre Israel şi Palestina şi  despre toleranţa poporului român faţă de evrei.

„Nu doar proprietăţile evreilor au fost naţionalizate, ci ale tuturor românilor'. Dar, precizează el, 'în pofida dificultăţilor birocratice, am restituit deja aproape 20% din proprietăţi persoanelor îndreptăţite şi pot să promit că într-un deceniu vom ajunge la 100%'. 'Oricine poate demonstra că a fost proprietar va primi compensaţia potrivită', adaugă el. În cazurile în care retrocedarea proprietăţii este imposibilă, proprietarul va fi compensat într-unul din cele două moduri posibile — cu bani sau cu un alt teren', a arătat Băsescu, citat de Israel Hayom.

Şeful statului subliniază, totodată, faptul că România este „singura ţară unde nu există o mişcare organizată sau un partid care să fie îndreptat împotriva evreilor şi a minorităţilor“.

Citeşte şi:

Vizita preşedintelui Traian Băsescu în Israel, dincolo de aparenţe

Într-un moment de cumpănă pentru Orientul Mijlociu, dar şi pentru relaţia israelo-europeană, România îşi reafirmă politica echilibrată, dar activă, în regiune, demarată după cel de-al Doilea Război Mondial.

Elan Schwartzenberg i-a ţinut calea preşedintelui Traian Băsescu, în Israel

Controversatul om de afaceri Elan Schwartzenberg a apărut luni, la mormântul lui Theodor Herzl din Cimitirul Eroilor din Israel, în speranţa că se va întîlni cu preşedintele Traian Băsescu care ar fi trebuit să depună o coroană de flori acolo.

FOTO Preşedintele Traian Băsescu, în Israel. Şeful statului a lăsat un bilet la Zidul Plângerii

Preşedintele Traian Băsescu a fost primit de omologul sau israelian, Shimon Peres, la reşedinţa prezidenţială din Ierusalim. Este a două vizită de stat pe care şeful statului român o întreprinde în Israel, prima fiind în 2009, la sfârşitul primului sau mandat în funcţia de preşedinte. O delegaţie a Serviciului Român de Informaţii  condusă de directorul George Maior a însoţit reprezentanţii administraţiei prezidenţiale.



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite