Iresponsabilitatea doamnei Viorica Vasilica Dăncilă

Publicat:
Ultima actualizare:

Aflată cu scopuri imprecise şi cred că doar de ea ştiute pe meleaguri americane, premierul României, doamna V. V. Dăncilă şi-a imitat şeful şi idolul. Pe dl. Liviu Nicolae Dragnea. A zărit un microfon şi, instantaneu l-a luat în stăpânire, după care şi-a dat drumul la gură mai abitir ca Mioriţa.

Printre altele, doamna Dăncilă a spus că, odată analiza finalizată, guvernul pe care îl conduce va lua decizia mutării Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Cum ştim demult că nu logica reprezintă punctul forte al fostei profesoare de discipline tehnologice de la un amărât liceu industrial din Videle, nu ne vom pierde iarăşi vremea cu analiza fracturii de gândire din comunicarea insei ajunse, spre nenorocirea României, într-un post unde neam de neamul ei nu avea ce să caute. E clar că şeful diplomaţiei, dl. Teodor Meleşcanu, a primit ordine precise în ceea ce priveşte conţinutul şi rezultatul analizei, iar cum domnia sa este încă de pe vremea lui Gheorghiu-Dej cunoscut drept un om setat să ia necondiţionat poziţia de drepţi şi să spună doar Da, să trăiţi, am înţeles, vă voi duce la îndeplinire ordinele şi indicaţiile dvs. precise şi, desigur, preţioase! şi de data aceasta, indubitabil, va face şi se va comporta conform cutumei. Va recomanda şi susţine călduros mutarea fiindcă aşa voieşte dl. Liviu Nicolae Dragnea spre a-i face pe voie prietenului său Bibi Netanyahu cu care are multe lucruri comune, îndeosebi aplecarea spre furtişaguri, pentru cultura corupţiei şi încă o mulţime de alte lucruri de domeniul penalului.

Grav e că zicerile doamnei Dăncilă au provocat inflamări nu doar în Capitala României, preşedintele Iohannis fiind mai prompt ca niciodată în punerea la punct a zicerilor aberante şi primejdioase pentru securitatea naţională ale iresponsabilei, nepriceputei şi din ce în ce mai îngâmfate cetăţene din fruntea şleahtei de nevolnici, agramaţi şi defectivi de morală care se cheamă guvernul României. Spusele femeii paraşutate din bucătăria ei din Videle mai întâi la Bruxelles, acolo unde s-a ocupat de shopping, şi acum în Palatul Victoria a provocat emoţii în Capitala Israelului. Dar şi acuzaţii complet nefondate de antisemitism la adresa preşedintelui Iohannis, dacă nu cumva chiar a românilor, acuzaţii venite dinspre o seamă de pretinşi analişti politici care nu nici măcar mintiuca pe care o are dl. Ilan Laufer. S-au inflamat şi oficiali ai UE ce au văzut în zicerile doamnei Dăncilă o nouă sfidare la adresa Bruxelles-ului care se situează pe o poziţie aflată la antipozi cu aceea a administraţiei Trump.

Văzând că se îngroaşă gluma, doamna din Videle a făcut un pas în spate. Nu cu bun simţ şi nu prezentându-şi demisia împreună cu întreg guvernul ei de analfabeţi şi inşi fără coloană vertebrală, aşa cum ar fi cerut-o rigorile într-o ţară civilizată. Nu, doamna Dăncilă, din ce în ce mai tupeistă, mai aproape de felul de a fi obraznic al lui Dragnea ori al Liei Olguţei Vasilescu, s-a dat jignită. A jucat iar marea scenă a femeii persecutate, vânate şi neînţelese. A spus că în Statele Unite nu a emis decât o opinie personală, situată strict în cadre constituţionale, exercitându-şi, precum orice alt cetăţean al României, dreptul la liberă exprimare.

Doamna V. V. Dăncilă ori nu ştie, ori nu vrea să înţeleagă că nu poate practica la infinit strategia dedublării. Că nu poate pretinde că vorbeşte pe persoană fizică. Prin orice cuvânt pe care îl rosteşte în public, doamna Viorica Vasilica Dăncilă angajează România. Până şi greşelile ei de exprimare, până şi repetatele gafe de protocol care au făcut să fie comparată şi asimilată cu un Agamiţă Dandanache senilizat înainte de termen sunt contabilizate în dreptul ţării lovită de ghinionul istoric de a avea în fruntea bucatelor un partid penibil şi nedemn ca PSD şi un prim-ministru de piticimea, inconsistenţa, iresponsabilitate doamnei V. V. Dăncilă.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite