Ipocrizie. Cum susţinea Ludovic Orban eliminarea preşedintelui din procedura de numirea a procurorilor şefi în urmă cu patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban. FOTO Mediafax
Ludovic Orban. FOTO Mediafax

Preşedintele PNL, Ludovic oOrban, se contrazice pe subiectul eliminării preşedintelui din  procedura de numire a procurorilor-şefi. Acesta s-a declarat împotriva propunerii lui Tudorel Toader, cu toate că în urmă cu patru ani avea o părere similară cu cea a ministrului Justiţiei.

„Atât timp cât procurorul general, şeful DNA, şeful DIICOT sunt numiţi de Preşedinte, întotdeauna va exista interferenţă în justiţie şi întotdeauna o să existe tentative de comandă politică“, declara Ludovic orban în urmă cu patru ani, într-o intervenţie la B1 TV.  

Liderul PNL a regândit această problemă şi a ajuns la altă concluzie, în condiţiile în care Klaus Iohannis, un liberal, e preşedintele ţării.  „PNL se va opune categoric propunerilor formulate de ministrul Justiţiei, în special aceea de a elimina preşedintele din procedura de numire a şefilor parchetelor“, a precizat, miercuri, Ludovic Orban 

Propunerile de modificare a legilor justiţiei au provocat critici virulente din partea Ministerului Public, a CSM şi a DIICOT. Sunt însă şi voci care apreciază propunerile, cum e cazul aleşilor PSD şi ALDE. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite