Ipocrizia d-nei Dăncilă şi a PSD

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Probabil că spre a-i fi compensat IQ-ul scăzut, d-na Viorica Vasilica Dăncilă, premierul demis al României, (încă) preşedinte al PSD şi candidat al partidului la alegerile prezidenţiale, a fost înzestrată cu o imposibil de cuantificat cantitate de ipocrizie.

Când, în cursul zilei de 10 octombrie 2019, a pierdut puterea, în urma votului democratic al Parlamentului şi în ciuda mizeriilor de tot felul, dintre care unele sunt de competenţa justiţiei (e vorba în principal aici despre cazul Cuc, altminteri simptomatic pentru ce preţ pune PSD pe lege şi pe Constituţie), când nu mai ştia bine nici măcar pe ce lume este, când unii dintre lideri se gândeau că ar fi bine să o izoleze, să o pună sub supraveghere fermă spre a salva ceea ce se mai poate salva din oricum onoarea demult a PSD şi aceasta doar până în clipa în care va veni momentul propice în vederea mazilirii din toate funcţiile (posturi şi dregătorii în care neam de neamul ei nu ar fi trebuit vreodată să ajungă), doamna Dăncilă îl ruga fierbinte pe preşedintele Klaus Iohannis să îi găsească cât mai grabnic posibil un înlocuitor. Pe urmă, spre a-şi întări rugămintea, d-na Dăncilă a invocat urgenţele economico-politice majore, haosul cu care s-ar putea confrunta ţara în cazul în care nu ar dispune cât mai repede de un nou guvern. Aproape că te aşteptai ca d-na V.V. Dăncilă să le ceară parlamentarilor partidului să voteze negreşit noul Executiv. Roasă fiind de grija pentru stabilitatea şi viitorul ţării.

Numai că, pesemne, sfătuită de cei din PSD (de altminteri pe zi ce trece tot mai puţini) care încă mai au totuşi un dram de minte, nu însă şi de caracter, doamna Dăncilă a înţeles că şansele ei de a accede în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale cresc în cazul în care ea şi restul ei fermentat şi sordid de guvern vor rămâne cât mai mult la Palatul Victoria.

Aşa, din poziţia de premier, fie el şi demis, d-na Dăncilă mai poate cât de cât controla activul de partid din teritoriu, îi mai poate cere să se mobilizeze, chiar să convingă credulii să o voteze. Drept pentru care îi copleşeşte acum cu bani, cu suplimentări de fonduri, cu plata la limita legalităţii a unor facturi, cu sinecuri, cu concursuri cu dedicaţie în urma cărora unii dintre clienţii partidului ar urma să fie definitivaţi pe posturile în care au ajuns interimari fără nici cea mai mică justificare din punctul de vedere al studiilor ori al competenţelor.

Profitând de dificultăţile întâmpinate de premierul desemnat, dl. Ludovic Orban, în cursul negocierilor cu celelalte formaţiuni politice prin al căror efort a trecut moţiunea de cenzură, formaţiuni ce au ridicat nenumărat pretenţii contra promisiunii acordării votului de învestitură, bazându-se pe complicitatea cu bătrânul securist Teodor Meleşcanu care, ce să vezi?, a descoperit cultul morţilor după ce a contribuit o viaţă, neobosit, la consolidarea cultului personalităţii lui Nicolae Ceauşescu, d-na Dăncilă şi partidul ei au izbutit să amâne până lunea viitoare acordarea votului de învestitură. Contând, desigur, pe o lipsă d cvorum care i-ar permite rămânerea la Palatul Victoria până, cel puţin, la data de 11 noiembrie.

Şi pentru ca halimaua ticluită de Dăncilă&co şi bătaia de joc la adresa românilor să fie complete a sărit din baie alt mare ipocrit. Guralivul Victor Viorel Ponta care ca să nu tacă şi a face uitate noile dezvăluiri despre haosul din noapte incendiului de la #colectiv a reîncălzit ciorba blatului dintre dl. Iohannis şi d-na Dăncilă. Oare preşedintele Pro România ştie să citească un sondaj de opinie publică? Oare poate înţelege că scosul din joben Mircea Diaconu cu care defilează partidul său chiar nu are nici o şansă?

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro  şi pe blogurile adevarul.ro .

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite