Iordache, după revocarea lui Kovesi: Nu cred că se mai pune problema suspendării preşedintelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, a comentat luni decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcţie pe Laura Codruţa Kovesi, adăugând că „nu crede că se mai pune problema suspendării”, fiind deja respectată decizia CCR, deci Constituţia.

„Nu cred că se mai pune problema suspendării, pentru că cea mai importantă temă la suspendare era nerespectarea deciziilor CCR. Şi cred că prin această decizie, pe care preşedintele, prin decretul de revocare l-a luat, cred că nu se mai pune problema revocării preşedintelui", a declarat Iordache, la Parlament.

Preşedintele Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat luni că decizia preşedintelui de a o revoca pe şefa DNA este una normală însă a afirmat şi că „i-a luat cam mult să citească motivarea CCR”, dând în final dovadă că este garantul respectării Constituţiei.

„O decizie normală. Preşedintele a înţeles că deciziile CCR trebuie respectate. I-a luat cam mult până a citit în integralitate decizia şi a dat dovadă că este garantul respectării Constituţiei prin această decizie pe care a luat-o. (...) Pentru noi, ca semnal (...) e un semnal de normalitate faptul că preşedintele României respectă deciziile CCR. Sunt decizii ale CCR care ne plac, altele care nu ne plac, dar în integralitate, aşa cum a spus şi Comisia de la Veneţia, deciziile CCR trebuie respectate de toată lumea"

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite