Iordache, reacţia la OUG-ul pe legile Justiţiei: Din ce ştiu eu, singurii care pot interpreta o lege sunt Guvernul şi Parlamentul. Vedem ce şi cum modificăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD şi preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Florin Iordache, a vorbit joi despre Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvern pe legile Justiţiei, declarând că „din câte ştie, Parlamentul şi Guvernul sunt singurele instituţii care pot interpreta o lege”, sugerând astfel că CSM nu poate decât să ofere o recomandare.

„Va fi discutat acest proiect, vom asculta atât punctul de vedere al iniţiatorului, dar fără îndoială vom ţine cont şi de observaţiile asociaţiilor profesionale şi ale CSM în primul rând. Am văzut că o secţie a avut o anumită interpretare a legii. Din ce ştiu eu, singurii care pot interpreta o lege sunt Parlamentul sau Guvernul şi atunci, fără îndoială, ascultând toate părţile, vom vedea dacă şi ce articole modificăm şi cum le modificăm", a afirmat Florin Iordache, potrivit Mediafax.

OUG 92/2018 privind legile Justiţiei a fost trimisă pentru raport la Comisia specială comună a Camerei deputaţilor şi Senatului, condusă de deputatul PSD Florin Iordache, urmând ca aceasta să dezbată şi să aprobe sau să respingă proiectul. Termenul pentru depunerea de amendamente în Parlament este 24 octombrie, iar cel pentru raportul final al Comisiei parlamentare speciale este 31 octombrie.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite