Iordache (PSD) despre blocarea în plen a revenirii lui Băsescu: Nu se mai poate face nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache(PSD), a declarat luni, pentru NewsIn, că din punctul său de vedere plenul reunit trebuie doar să ia act de hotărârea CCR pe referendum și că "nu se mai poate face nimic" cu privire la blocarea revenirii la Cotroceni a lui Traian Băsescu.

"Nu se mai poate face nimic, hotărârea CCR trebuie respectată, acesta este punctul meu de vedere. O să vedem în ședința grupurilor ce va fi, după ce discutăm și ascultăm și părerile celorlalți colegi", a declarat Iordache, întrebat cum poate bloca Parlamentul revenirea în funcție a lui Băsescu din moment ce Constituția nu vorbește de acest lucru, ci doar de suspendare sau punere sub acuzare, notează NewsIn.

Social-democratul a precizat însă că nu știe "ce va ieși" în plenul reunit. "Se va discuta în grupurile PSD propunerea dlui Ghișe, dar la Birourile Permanente s-a stabilit să nu se ia în calcul suplimentarea ordinii de zi. Va fi însă o dezbatere în plen și acolo poate că dl Ghișe va cere introducerea pe ordinea de zi a unei Hotărâri a Parlamentului, în sensul în care să se completeze ordinea de zi. Ce va ieși, nu știu. Însă punctual, potrivit legii referendumului, noi ar trebui decât să ascultăm hotărârea Curții și să luăm act de aceasta", a precizat Iordache.

Grupurile parlamentare ale PNL și PSD discută separat, de la ora 14.00, ce vor face în plenul reunit de la 15.00 pentru citirea hotărârii CCR.

Senatorul PNL Ioan Ghișe a anunțat că va propune în plenul reunit care trebuie să ia act de decizia CCR un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se constate că preşedintele Traian Băsescu a fost demis de popor la referendum. Liberalul a precizat că a trimis conducerii partidului și o a doua variantă de atac, anume ca Parlamentul să retrimită CCR hotărârea pe referendum. El a asigurat că PNL îi va susține propunerile dar nu a putut să spună dacă și PSD se va ralia unui asemenea demers.

Pe de altă parte, vicepreședintele Senatului, Ioan Chelaru (PSD), a menționat că Parlamentul ar putea avea luni o "poziţie activă" şi să ceară lămuriri Comisiei de la Veneţia, Curţii Constituţionale sau INS-ului. "Parlamentul nu este legat de mâini și de picioare" în chestiunea referendumului, a declarat Chelaru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite