Ionuţ Moşteanu, despre revocarea lui Voiculescu: „Putem spune că e o criză politică”. Despre ieşirea de la guvernare: „Orice variantă e pe masă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Moşteanu FOTO: Inquam Photos
Ionuţ Moşteanu FOTO: Inquam Photos

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, se declară surprins după decizia premierului de a-l demite pe Vlad Voiculescu şi susţine că gestul lui Florin Cîţu reprezintă o agresiune în cadrul coaliţiei de guvernare. Deputatul a transmis că USR ia în calcul inclusiv varianta de a ieşi de la guvernare, urmând să se discute pe această temă în şedinţă.

UPDATE Despre numirea lui Dan Barna ministru interimar al Sănătăţii, Ionuţ Moşteanu a transmis: „Trebuie să fie un interimar pe Sănătate. Şi este o cutuma, vicepremierul coordonator să preia portofoliul interimar până la numirea unui nou ministru.”

Moşteanu a dorit să sublinieze că membrii USR sunt parteneri loiali, pentru că într-o guvernare de coaliţie este nevoie de loialitate.

„Suntem corecţi, am fost corecţi şi vrem să fim trataţi corect”, a mai spus liderul deputaţilor USR.


Ionuţ Moşteanu a transmis că în acest moment orice variantă este pe masă, inclusiv ieşirea din coaliţia de guvernare.

„Orice variantă este pe masă. Există colegi care susţin şi această variantă, de aceea va fi o discuţie serioasă astăzi în Birourile Naţionale Reunite. Pe mine mă surprinde, mai ales că am fost şi la discuţia din coaliţie de luni unde părea că lucrurile sunt clare şi am stabilit că mergem în această formulă în continuare”, a declarat Ionuţ Moşteanu, miercuri, la Parlament.

Întrebat de jurnalişti dacă se confruntă în acest moment cu o criză politică, Moşteanu a transmis: „Putem spune că este o criză politică. E o surpriză din punctul meu de vedere faptul că a fost demis fără o discuţie în coaliţie”.

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri că i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis documentele de revocare a lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii. „Interimatul funcţiei va fi asigurat de Dan Barna, până la numirea unui nou ministru”, a mai anunţat Cîţu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite