Ionel Dancă: PSD e un partid de piromani. Dau foc la ţară şi se uită cu satisfacţie cinică cum Guvernul trebuie să stingă focul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Dancă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ionel Dancă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a depus vineri dimineaţă la sediul CCR o sesizare referitoare la moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Orban. Într-o declaraţie de presă, acesta i-a criticat pe social-democraţi pentru moţiunea de cenzură, afirmând despre aceştia că fac parte dintr-un „partid de piromani”.

„Textul moţiunii de cenzură reprezintă o serie de minciuni de la un capăt la altul. Este clară intenţia PSD-ului de a provoca haos în România, aşa cum au făcut-o de la începutul pandemiei, sabotând orice acţiune a Guvernului. PSD e un partid de piromani. Dau foc la ţară şi se uită cu satisfacţie cinică cum Guvernul, pe post de pompier, trebuie să stingă focul. Nu au acţiuni logice”, a afirmat Ionel Dancă.

Vineri dmineaţă acesta a mers la sediul CCR pentru a depune sesizarea referitoare la conflictul juridic de natură constituţională determinat de moţiunea de cenzură.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că va sesiza Curtea Constituţională cu un conflict juridic între Guvern şi Parlament din cauza depunerii moţiunii de cenzură în perioada vacanţei parlamentare. El a acuzat PSD de iresponsabilitate şi sfidare faţă de instituţiile statului.

„Această chestiune trebuie clarificată. Din punctul meu de vedere nu este constituţională depunerea de moţiuni de cenzură în vacanţa parlamentară”, a afirmat şeful Guvernului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite