Ion (USR), despre întâlnirea „Comisiei Iordache“ cu Comisia de la Veneţia: O atitudine atât de ireverenţioasă. Asta e opinia PSD despre democraţie şi UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul USR Stelian Ion, unul dintre membrii Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, a vorbit joi despre întâlnirea avută de Comisia de la Veneţia cu „Comisia Iordache”, numind atitudinea membrilor PSD-ALDE drept una „ireverenţioasă”. Stelian Ion a explicat că „reprezentanţii puterii şi-au arătat dezamagirea faţă de raportul preliminar” emis de forul european şi ar fi cerut un raport final „pe placul dumnealor”.

Deputatul USR Stelian Ion a povestit joi despre întâlnirea care a avut loc între reprezentanţii Comisiei de la Veneţia şi Comisia Iordache, principalul organism legislativ care a propus modificările aduse Codurilor penale, acuzând coaliţia PSD-ALDE de „o atitudine atât de ireverenţioasă”. Acesta a precizat că „atitudinea PSD faţă de Europa este inacceptabilă” şi a criticat modul în care social-democraţii au vorbit despre raportul preliminar al forului european. 

„La partea finală a acestei discuţii, pe mine pur şi simplu m-a bulversat. Nu credeam să văd la o astfel de întâlnire o atitudine atât de ireverenţioasă la adresa membrilor comisiei, în sensul în care reprezentanţii Puterii au criticat foarte dur raportul preliminar al Comisiei de la Veneţia cu privire la legile justiţiei. Aceştia nu şi-au ascuns dezamăgirea faţă de acel raport pe care l-au numit subiectiv şi au spus că există riscul ca în cazul în care Comisia de la Veneţia nu-şi va veni în fire, între ghilimele, şi nu vor da un raport final pe placul dumnealor, aş spune eu, Comisia de la Veneţia îşi va pierde credibilitatea. Un astfel de dialog cu o instituţie atât de importantă recunoscută pe deplin la nivel european şi mondial este inacceptabil. Aceasta este atitudinea PSD faţă de Europa şi faţă de organismele europene şi faţă de democraţia în general, pentru că este o comisie care apără democraţia prin drept. Iată care este opinia reală a PSD faţă de democraţie”, a afirmat Stelian Ion, membru în Comisia Iordache, după întâlnirea cu experţii Comisiei de la Veneţia, potrivit Mediafax.

Senatorul PNL Iuliana Scântei a declarat, joi, că este încântată de întâlnirea cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, spunând că aceştia s-au arătat îngrijoraţi de modificările aduse recent Codurilor penale. Scântei a explicat că „un stat care nu pedepseşte infractorii este un stat în care nu mai există supremaţia legii”, completând că România este, în acest moment, o astfel de ţară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite