Ion Predescu, judecător CCR: “Validarea constituţionalităţii alegerilor este competenţa BEC ”

Ion Predescu, judecător CCR: “Validarea constituţionalităţii alegerilor este competenţa BEC ”

Curtea Constituţională FOTO Mediafax

Ion Predescu, unul dintre cei nouă judecători ai Curţii Constituţionale, a afirmat joi seara că declaraţia sa preluată de presă, potrivit căreia redistribuirea candidaţilor ar fi neconstituţională, a fost o "inepţie" şi a adăugat că validarea constituţionalităţii alegerilor este de competenţa Biroului Electoral Central.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

“M-a sunat o persoană, un bărbat al cărui nume nu l-am reţinut. M-a întrebat despre comunicatul care a apărut din partea CCR. Am răspuns că nu ştiu dacă a apărut comunicatul şi nici ce cuprins are. Eu nu am fost de faţă. Am avut alte treburi şi nu am avut cunoştinţă de comunicat”, a explicat Predescu. 

“Apoi am continuat, explicându-i punctul meu de vedere din perioada în care am fost senator, ca preşedinte al comisiei juridice din Senat”, a precizat Predescu şi a adăugat că “acestea au fost explicaţii, nu îmi amintesc dacă am făcut sau nu opinie separată atunci”. 

Declaraţia sa, susţine acesta, a fost preluată din contextul unor “discuţii în legătură cu reprezentarea electorală”.

“Competenţa validării alegerilor nu o am eu. Validarea constituţionalităţii alegerilor este competenţa BEC. Trebuie să fie limpede. Acel tânăr a divulgat inepţii, a minţit cu neruşinare”, a încheiat judecătorul CCR.

Anterior, Ion Predescu declarase că redistribuirea candidaţilor ar putea fi neconstituţională.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările