Ion Iliescu: Victor Ponta, prea tânăr pentru a candida la preşedinţie, dar singurul capabil să câştige competiţia din rândul social-democraţilor

Ion Iliescu:
Victor Ponta, prea tânăr pentru a candida la preşedinţie, dar singurul capabil
să câştige competiţia din rândul social-democraţilor

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. FOTO: Mediafax

Prim-ministrul Victor Ponta este prea tânăr pentru a candida la prima funcţie în stat, dar din rândul actualilor membri ai PSD este singurul care ar putea să câştige alegerile din toamnă, susţine preşedintele de onoare al social-democraţilor, Ion Iliescu, într-un scurt interviu acordat postului Digi24.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fondatorul partidului este de părere că ar fi mai bine ca Victor Ponta să continue activitatea ca prim-ministru, pentru a acumula mai multă experienţă înainte de a face pasul spre prima funcţie în stat. Problema constă în faptul că PSD nu are un alt candidat care să aibă şanse la fel de mari ca Ponta să câştige alegerile prezidenţiale

„Cred că pentru el nu e prea favorabil acest lucru. Pentru el ar fi fost convenabil să continue măcar un mandat de prim-ministru, să îşi consolideze experienţa de prim-ministru. E cam devreme să treacă într-o nouă postură, la preşedinţie. Trebuie să fie un om care să aibă în spate ceva mai mult. Adică experienţa lui de două mandate măcar ca premier, ar fi fost utilă şi necesară, dar împrejurările uneori forţează. Trebuie să ai şi candidatul care să câştige, or în momentul de faţă, singurul care are condiţiile să câştige această competiţie este Ponta”, a afirmat Ion Iliescu. 

Potrivit Digi24, preşedintele de onoare al PSD consideră că nici Sorin Oprescu nu este pregătit pentru un post la Palatul Cotroceni. Totodată, Iliescu a avansat şi numele unui posibil prim-ministru care să conducă Guvernul în cazul în care candidatul PSD va câştiga alegerile din toamnă.  Actualul preşedinte executiv social-democraţilor, Liviu Dragnea, este văzut drept o soluţie pentru a conduce Palatul Victoria.

Premierul Victor Ponta ar bate orice candidat al dreptei în turul doi al alegerilor prezidenţiale, arată un sondaj realizat de INSCOP Research , la comanda „Adevărul“. Cele mai mari şanse să-l învingă pe Ponta le are liberalul Klaus Iohannis

Click pentru a mări infografia

Citeşte şi:

Iliescu: M-am opus intenţiei unora de a desfiinţa Senatul. Democraţia nu este SRL

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marţi, că s-a opus intenţiei unora din clasa politică şi din societatea civilă de a desfiinţa Senatul, subliniind că democraţia nu e societate pe acţiuni sau SRL.

SONDAJ Cine câştigă finala prezidenţială

Premierul Victor Ponta ar bate orice candidat al dreptei în turul doi al alegerilor prezidenţiale, arată un sondaj realizat de INSCOP Research , la comanda „Adevărul“. Cele mai mari şanse să-l învingă pe Ponta le are liberalul Klaus Iohannis

SONDAJ INDEPENDENT Cine are cele mai mari şanse să căştige alegerile prezidenţiale din toamnă

Adevărul prezintă, luni, primul sondaj independent, realizat de INSCOP la comanda ziarului, despre opţiunile electorale din acest moment în privinţa viitorului preşedinte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: