Ion Iliescu: Nu l-aş crede atât de naiv şi de neiniţiat pe Hrebenciuc

Ion Iliescu: Nu l-aş crede atât de naiv şi de neiniţiat pe Hrebenciuc

Ion Iliescu FOTO Eduard Enea

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, recunoaşte că nu cunoaşte detalii cu privire la discuţia dintre Hrebenciuc şi Şova, dar că nu crede că Viorel Hrebenciuc este atât de naiv.

Ştiri pe aceeaşi temă


„Nu l-aş crede atât de naiv şi de neiniţiat pe Viorel Hrebenciuc să se angajeze cu asemenea chestii. O chestiune atât de serioasă cum este şefia PSD nu se rezolvă cu influenţe individuale ale unuia sau ale altuia“, a declarat pentru „Adevărul“ fostul preşedinte Ion Iliescu. 


Potrivit unui comunicat emis de DNA, Dan Şova este urmărit penal pentru trafic de influenţă după ce i-ar fi spus lui Viorel Hrebenciuc că va interveni pe lângă ministrul Justiţiei să iniţieze un proiect de lege având ca obiect abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000 (respectiv „fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”). 
 
În schimbul acestui „serviciu”, Viorel Hrebenciuc i-ar fi promis lui Dan Şova că va convinge mai mulţi membri PSD, aflaţi în sfera sa de influenţă, să îl susţină pe acesta să ajungă şef al partidului.

Citeşte şi:

 
Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc s-a prezentat, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat într-un nou dosar de corupţie. Acesta a precizat la ieşirea din sediul instituţiei că este acuzat de trafic de influenţă într-un nou dosar. Procurorii însă anunţă că parlamentarul este suspectat de patru noi infracţiuni de corupţie. În acest caz este urmărit penal şi un angajat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dar şi Dan Şova.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările