Ion Iliescu, dat dispărut de pe scena publică. Când a fost ultima sa apariţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Ion Iliescu a lipsit duminică, pentru al treilea an la rând, de la parada militară de 1 decembrie, eveniment la care acesta obişnuia să fie nelipsit. Ultimul său mesaj public datează de pe 25 octombrie, când, acesta a scris pe blogul personal un mesaj de „la mulţi ani” către Armata Română.

Ultima apariţie publică a lui Ion Iliescu datează din luma martie 2017, când acesta s-a prezentat la Parchetul General, fiind citat de procurori în dosarul Revoluţiei. Ulterior, acesta nu a mai fost văzut în niciun an la parada militară de 1 decembrie, eveniment la care acesta obişnuia să participe de fiecare dată. De asemenea, în cadrul alegerilor prezidenţiale 2019 Ion Iliescu a solicitat urna mobilă.

În ultimii ani fostul preşedinte a fost internat de mai multe ori la Spitalul Elias, din cauzat unor probleme cardiace. În 2019 vizitele acestuia la spital au fost din ce în ce mai numeroase.

Ultimul mesaj public al acestuia datează de pe 25 octombrie 2019, când, de Ziua Armatei, acesta transmitea pe blogul personal un mesaj de „la mulţi ani”.

Printre evenimentele notabile de la care fostul preşedinte a lipsit de numără paradele militare de la Arcul de Triumf de 1 decembrie, ceremonia de la Ateneul din Bucureşti pentru preluarea oficială a României a preşedinţiei Consiliului UE sau şedinţa solemnă din Parlament pentru a marca Ziua Naţională a României.

Ultima apariţie publică a lui Ion Iliescu FOTO Captură video / Digi24

Imagine indisponibilă
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite