Ion Iliescu, la catafalc:„La 71 de ani, Radu Vasile avea încă potenţial şi intelectual“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte Ion Iliescu FOTO Arhiva Adevărul
Fostul preşedinte Ion Iliescu FOTO Arhiva Adevărul

Fostul preşedinte Ion Iliescu şi-a făcut apariţia joi, la Senat, la puţin timp după ce trupul neînsufleţit al lui Radu Vasile a fost depus în holul mare. Fostul preşedinte a transmis condoleanţe familiei îndoliate.


„La 71 de ani avea încă potenţial, şi intelectual, şi durerea mare e a familiei. Am vorbit cu soţia, care e pierită, săraca, şi ea e bolnavă. Am vorbit cu cei doi fii şi cu soţia, dânsa fiind bolnavă, de asemenea. Dumnezeu să-l odihnească“, a transmis Iliescu.

Fostul şef al statului a recunoscut că Radu Vasile este o pierdere pentru întreg poporul român şi spune despre relaţia cu acesta că a fost una de respect reciproc.

„E o pierdere, în primul rând pentru familie, dar şi pentru societate în general. A fost unul dintre oamenii politici care a avut o prezenţă activă în toată evoluţia noastră. Noi ne-am situat pe poziţii politice diferite, dar relaţia noastră a fost o relaţie civilizată, de stimă, respect reciproc, de dialog, şi am apreciat tocmai realismul şi comportamentul său firesc, aşa cum ar trebui să fie, indiferent de opţiunea fiecăruia“, a mai spus Iliescu.

Fostul preşedinte a povestit şi despre perioada în care au fost colegi la Senat. „Am fost apoi şi colegi de Senat, am avut contacte permanente. Relaţia noastră a fost firească, normală, umană, de respect reciproc, ţinând seama inclusiv de ceea ce ne separa. Aşa ar trebui să fie“, a rememorat Iliescu.

Fostul premier ţărănist a pierdut în lupta cu cancerul la colon şi s-a stins din viaţă în noaptea de marţi spre miercuri.


Materiale pe aceeaşi temă:

Patriarhul Daniel: „Radu Vasile a susţinut intens cooperarea dintre stat şi biserică“

Traian Băsescu, la căpătâiul lui Radu Vasile: „Eu am ţinut la el, el a ţinut la mine“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite