Iohannis pune la zid CNA: Suspendarea emisiei Realitatea TV e ordin politic. Jurnaliştii nu trebuie pedepsiţi pentru că au curajul să spună adevărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat decizia CNA de a suspenda temporar emisia postului de televiziune Realitatea TV.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că decizia adoptată ieri de către Consiliul Naţional al Audiovizualului de a suspenda temporar emisia unui post de televiziune este fundamentată pe criterii de ordin politic. O astfel de sancţiune extremă este foarte periculoasă întrucât poate crea precedente şi deschide calea abuzului de putere asupra mass-media“, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

De asemenea, şeful statului a cerut respectarea liberăţii de exprimare. „Într-un stat de drept, în care libertatea de exprimare este garantată de lege şi Constituţie, cenzura este inacceptabilă, cu atât mai mult cu cât decizia aparţine unei instituţii publice autonome, a cărei menire este protejarea interesului public. Deturnarea politică de la această misiune fundamentală constituie un act de sabotare tocmai a interesului public de a se garanta pluralitatea opiniilor şi abordărilor. Jurnaliştii nu trebuie pedepsiţi de către cei care deţin puterea pentru că au curajul să spună adevărul“. 

Mai mult, a cerut ca instituţia să nu fie folosit ca instrument politic. „Preşedintele Klaus Iohannis atrage atenţia că CNA nu trebuie folosit ca un instrument de reducere la tăcere a reprezentanţilor mass-media care critică puterea. Asigurarea libertăţii de expresie a tuturor opiniilor face diferenţa între o democraţie şi o autocraţie. O ţară este cu adevărat democratică dacă are şi capacitatea de a proteja independenţa presei, iar jurnaliştii trebuie să fie conştienţi de misiunea lor fundamentală şi să fie solidari în a-şi apăra dreptul de a se exprima liber“, se mai arată în comunicat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite