Iohannis: Tranziţia globală către o economie cu emisii scăzute de carbon trebuie să facă parte din moştenirea noastră pentru generaţiile viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat luni, la Paris, la deschiderea Conferinţei ONU privind Schimbările Climatice, obiectivul evenimentului fiind încheierea unui nou acord internaţional în domeniul schimbărilor climatice. Liderul de la Palatul Cotroceni a pledat pentru acţiuni comune în acest sens.

„Şeful statului a subliniat importanţa ca Acordul de la Paris în domeniul schimbărilor climatice să aibă caracter juridic obligatoriu, să asigure participarea tuturor Părţilor la Convenţia-Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice şi să includă angajamente de reducere a emisiilor din partea tuturor părţilor implicate“, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. 

Totodată, Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că acest acord ar trebui să permită tuturor statelor participante „să contribuie adecvat la efortul colectiv de menţinere a creşterii temperaturii medii globale sub 2°C, într-un mod care să reflecte corect responsabilităţile şi capacităţile de care dispun (inclusiv din perspectiva contribuţiilor financiare), creând în acelaşi timp oportunităţi de dezvoltare durabilă pentru toţi. De asemenea, Preşedintele României a subliniat că tranziţia globală către o economie cu emisii scăzute de carbon trebuie să facă parte din moştenirea noastră pentru generaţiile viitoare“, menţionează aceeaşi sursă. 

Contribuţia Uniunii Europene pentru Conferinţa Organizaţiei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice a fost reflectată de angajamentul statelor membre de a reduce, până în anul 2030, cu cel puţin 40% emisiile de gaze cu efect de seră (faţă de nivelurile înregistrate în anul 1990), potrivit Administraţiei Prezidenţiale. 

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, astfel, importanţa deosebită a asigurării unor angajamente cu nivel similar de ambiţie din partea celorlalţi parteneri internaţionali, în principal din perspectiva necesităţii de a menţine competitivitatea industriei europene şi de a reduce riscul de relocare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite