Iohannis: Termenul rezonabil de răspuns trebuie să fie acelaşi pentru toţi. PSD a decis amânarea cu două-trei luni în cazul Tăriceanu. Putem să ne inspirăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis a explicat, joi, motivul pentru care a întârziat în cazul numirilor Liei Olguţa Vasilescu în funcţia de ministru al Dezvoltării şi a lui Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor. Şeful statului a spus că „termenul rezonabil de răspuns la solicitări ar trebui definit la fel pentru toată conducerea statului” şi a dat exemplu faptul că PSD „a amânat cu 2-3 luni” votul în cazul ridicării imunităţii pentru Calin Popescu Tăriceanu.

„Mă întrebaţi de aşa-numitul termen rezonabil. E o bună întrebare, însă un termen rezonabil trebuie definit ca să fie valabil pentru toţi participanţii la conducerea statului. Şi m-am documentat puţin cum acţionează PSD-iştii. Aflăm că la Senat s-a depus o solicitare pentru preşedintele Senatului, am aşteptat un vot. Ei, ce gândiţi? Parlamentul controlat de majoritatea PSD-istă trebuie amânată două-trei luni de zile. Deci putem să ne inspirăm”, a explicat Klaus Iohannis joi.

Şeful statului a ţinut să precizeze şi că ar fi preferat un dialog cu prim-ministrul Viorica Dăncilă şi nu să primească „hârtii redactate de secretare”. Iohannis a anunţat, totodată, că dacă Guvernul a ales să sesizeze CCR, atunci nu va mai acţiona pe speţa numirilor de miniştri pânâ ce Curtea nu va emite o decizie în acest sens. 

„Dacă s-a ajuns în această fază, bineînţeles că voi aştepta decizia CCR şi apoi voi acţiona constituţional. Sunt multe hârtii (n.red.- primite de la Guvern), dar le voi explica atunci, la CCR. Vom vedea cum va fi apreciat punctul de vedere al Guvernului. Deocamdată nu mai fac nimic în această speţă până nu va decide CCR”, a declarat Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a deschis şedinţa de Guvern de joi anunţând că a depus la Curtea Constituţională a României sesizarea pe numele lui Klaus Iohannis pentru refuzul de a-i numi pe Mircea Drăghici şi Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Transporturilor, respectiv la Ministerul Dezvoltării.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite