Iohannis: Suspendarea lui Băsescu este fumigena lui Tăriceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Braşov că demersul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, de a-l suspenda din nou pe Traian Băsescu din funcţia de Preşedinte al României, este "o nouă fumigenă", menţionând că îşi va exprima un punct de vedere când se va discuta în mod serios despre acest lucru.

"Deocamdată am auzit doar un fel de fumigenă din partea domnului Tăriceanu. Să facă bine domnia sa să depună documentele şi atunci discutăm", a spus preşedintele PNL.

Şi Vasile Blaga, preşedintele PDL, a spus că eventuala suspendare a lui Traian Băsescu este o temă falsă, cu scopul de arunca praf în ochii românilor. "Ca să nu discutăm despre ce face Ponta, să nu discutăm despre rateul cu comisarul european, care se prefigurează, să nu discutăm despre căderea economică a României, de locuri de muncă... Doar, doar vor rămâne în vechea dispută pe care şi-o doresc din răsputeri Ponta-Băsescu. Pentru noi această dezbatere nu există şi nu ne interesează", a declarat Blaga.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, vrea să iniţieze procedura de suspendare şi demitere a preşedintelui Băsescu. Suspendare, conform lui Tăriceanu, ar putea avea loc în preajma datei de 23 septembrie şi referendum de demitere în 2 noiembrie, ziua primului tur al prezidenţialelor. Cu alte cuvinte, demersul lui Călin Popescu Tăriceanu s-ar desfăşura cu doar câteva săptămâni înainte de expirarea mandatului de preşedinte al şefului statului.

Blaga: „Câtă autonomie în Harghita, atâta şi în Olt“

Întrebat despre proiectul de autonomie pregătit de UDMR, Vasile Blaga a spus că nu poate fi vorba despre aşa ceva. „Câtă autonomie în Harghita, atâta şi în Olt. Sunt de acord că trebuie făcut un trasfer dinspre administraţia centrală către cea locală, dar nu autonomie pe criterii etnice“, a precizat ferm Blaga.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite