Iohannis, înainte de şedinţa Consiliului European: Acest război se vede că are urmări în zona noastră şi ne afectează şi economic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, înainte de şedinţa informală a Consiliului Europeanm, că războiul din Ucraina afectează economic România, dar şi alte state europene, fiind nevoie ca UE să ajungă să fie independentă energetic.

„Tema centrală a discuţiilor va fi război din Ucraina, război pe care Rusia l-a pornit împotriva Ucrainei. Acest război se vede că are urmări în zona noastră şi ne afectează şi economic. Vom discuta Ucraina, despre energie, fiindcă ştim cu toţii preţurile la energie au crescut, în special ca urmare a războiului, Vom discuta despre apărare şi ce investiţii trebuie făcute cu prioritate în Europa, pentru a penrite să ne decuplăm cât de mult se poate de gazele ruseşti, de energia care se importă din Rusia, pentru a asigura o independeţă strategică a Europei”, a declarat Klaus Iohannis

Şeful statului a subliniat că „în chestiunea Ucrainei voi explica cum primim noi pe ucraineni, cum funcţionează centrul logistic de la Suceava, care colectează ajutoare umanitare din întreaga Europa”. 

„Trebuie să fim conştienţi că acest război are şi influenţe şi asupra preţurilor, asupra economiilor noastre. Vrem să păstrăm aceste influenţe la un nivel rezonabil şi în paralel să dezvoltăm o independenţă pronunţată a energiei europene”, a completat preşedintele România. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite