Iohannis, „revoltat“ după tragedia din Caracal. Preşedintele cere anchetă în CSAT. „Vinovaţii trebuie aspru sancţionaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis este „profund îndurerat şi revoltat“ de tragedia petrecută la Caracal. Şeful statului va cere o anchetă în şedinţa de marţi a CSAT, anunţă Administraţia Prezidenţială.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, este profund îndurerat de tragedia petrecută la Caracal şi este revoltat de faptul că, din cauza unor disfuncţionalităţi, autorităţile responsabile nu au reuşit să salveze o adolescentă care şi-a pierdut viaţa în condiţii dramatice. Circumstanţele în care a acţionat criminalul trebuie clarificate de urgenţă.

Preşedintele României va solicita în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care va avea loc marţi, 30 iulie a.c., o anchetă completă privind modul în care a acţionat în acest caz fiecare instituţie responsabilă.

În situaţia în care se va dovedi că s-au luat măsuri greşite sau cu întârziere, vinovaţii vor trebui aspru sancţionaţi.

De asemenea, toate problemele care vor fi identificate este obligatoriu să fie rapid rezolvate pentru că siguranţa cetăţeanului trebuie să fie garantată de instituţiile statului“, se arată în comunicatul transmis de Administraţia Prezidenţială. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite