Iohannis reacţionează după modificarea legislaţiei penale: Majoritatea PSD votează legi cu dedicaţie pentru Dragnea. Inadmisibil. Amputează puterile Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a acuzat majoritatea PSD-ALDE din Parlament că a modificat Codul de Procedură Penală cu dedicaţie pentru Liviu Dragnea. Şeful statului susţine că PSD vrea să amputeze puterile Justiţiei.

Întrebat cum vede viteza cu care PSD a modifcat Codul de procedură penală, preşdintele Klasu Iohannis a răspuns: „Viteza ca viteza, am mai avut situaţia în care s-a votat noaptea. Dar rezultatul mă întristează. Vedem cu tot mai multă claritate că PSD nu doar încearcă să amputeze puterile preşedintelui, ci şi puterile Justiţiei, ceea ce este foarte, foarte grav. Dacă am avut legile Justiţiei, care m-au nemulţumit profund, acum vedem ceva nemaîntâlnit în ultima vreme: majoritratea PSD votează legi cu dedicaţie pentru şeful ei, votează legi cu dedicaţie pentru Dragnea. Este inadmisibil. Modificările sunt făcute cu dedicaţie, altele sunt făcute pentru a opri procurorii din investigaţii. Voi folosi prerogativele constituţionale pentru a solicita o îmbunătăţire a acestui text“. 

Şeful statului a spus că partenerii externi s-au interesat de modificarea legilor Justiţiei şi a legislaţiei penale. „Pot să fiu foarte franc: toţi mă întreabă despre aceste modificări. Pot să vă confirm că toţi musafirii mei s-au interesat şi sunt foarte îngrijoraţi de abordarea PSD care s-a votat aseară târziu“, a mai spus şeful statului. 

Întrebat dacă s eteme de o eventuală suspendare, Iohannis a răspuns: „Nu mă preocupă suspendarea. Nu există niciun temei, nu cred că se va face o suspendare şi, oricum ar fi, decizile mele nu le iau în funcţie de suspendare“. 

Şi Parchetul General a criticat modificările operate de PSD la Codul de Procedură Penală. 

„Ministerul Public îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu modul în care au fost adoptate o serie de modificări ale Codului penal şi Codului de procedură penală, fără a fi luate în considerare observaţiile şi propunerile formulate de către Consiliul Superior al Magistraturii şi  asociaţiile profesionale ale judecătorilor şi procurorilor, fără a exista o consultare şi o colaborare reală cu instituţiile judiciare învestite cu aplicarea legislaţiei penale“, se arată într/un comunicat remis de Parchetul General. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite