Iohannis pune benzină pe foc în relaţia cu Tăriceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călin Popescu-Tăriceanu şi Administraţia Prezidenţială şi-au aruncat vorbe grele pe tema Guvernului Tudose şi a creşterii preţului la carburanţi, la doar o zi după ce Klaus Iohannis şi liderul PSD, Liviu Dragnea, avuseseră o dispută verbală.

Preşedintele Senatului a comentat,  joi, declaraţiile recente ale preşedintelui Klaus Iohannis privind justiţia şi lupta anticorupţie, spunând că are senzaţia că „s-a pogorât Duhul Sfânt“ care dă sfaturi „păcătoşilor“. „Am o revelaţie că printre noi s-a coborât Duhul Sfânt şi care ne dă nouă sfaturi, păcătoşilor. Noi, păcătoşii, suntem oamenii politici şi Duhul Sfânt ne dă sfaturi. Cred că preşedintele uită că este la fel de om politic ca şi noi toţi“, a afirmat Tăriceanu, care a subliniat că Iohannis „sapă cu râvnă la fundaţia Guvernului“, pentru a-l da jos. De altfel, liderul ALDE nu e la primul mesaj de acest fel, cu toate că limbajul era, de obicei, mai moderat.

„Nu am văzut nicio scumpire la carburant“

În acelaşi timp, Tăriceanu a negat şi realitatea creşterii preţurilor la carburant, pe care liderul ALDE nu a putut s-o vadă. „Eu nu am văzut nicio scumpire la carburant. E o economie de piaţă“, a adăugat preşedintele Senatului.

Replica de la Cotroceni a venit la scurt timp, din partea Mădălinei Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al lui Klaus Iohannis. „Domnia sa pare pur şi simplu rupt de realitate, chiar de realitatea economică, ceea ce este foarte straniu pentru un fost prim-ministru“, a subliniat Dobrovolschi.

Totodată, aceasta a asigurat faptul că şeful statului nu are de gând să dea jos Guvernul Tudose şi că respectă votul din decembrie 2016. „Klaus Iohannis reiterează faptul că persoanele cu probleme penale nu trebuie să se afle în conducerea statului. Preşedintele respectă pe deplin rezultatului votului care a condus la constituirea actualei majorităţi şi îşi doreşte ca Guvernul să aibă rezultate bune pentru România“, a mai spus Dobrovolschi.

Aroganţa lui Tăriceanu

Tăriceanu a precizat, ulterior, că el nu se coboară până la a da o replică purtătorului de cuvânt al preşedintelui. „Aş putea şi eu să-mi rog şeful de cabinet să-i răspundă preşedintelui, dar are alte treburi mai importante de făcut“, a declarat Tăriceanu pentru site-ul stiripsurse.ro

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite