Iohannis: PSD reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa României. Le este frică să vină la vot în Parlament. A fost nevoie să resping de trei ori remanierea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a avut un discurs foarte dur la adresa guvernărilor PSD şi a subliniat că social-democraţii sunt o „ameninţare la adresa României“, precum şi faptul că acestora le e frică să meargă în Parlament pentru un nou vot de încredere pentru Guvern.

„PNL e acum, în urma rezulatului la europarlamentare, cel mai important partid din România,. E o recunoaştere, dar şi o imensă responsabilitate, iar voi trebuie să fiţi pregătiţi. Mă aflu aici pentru că PNL înţelege acest drum şi nevoia unui nou început. Aţi câştigat alegerile europarlamentare. Aveţi primari eficienţi, aveţi o echipă cu oameni competenţi. O să fiţi principalul partid al unei coaliţii democratice care va guverna România mult mai bine în viitor, mult mai mult timp. Drumul e la început şi e important să nu pierdeţi ce aţi câştigat. Acest lucru se numeşte încredere. Aţi câştigat încrederea românilor.“, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a lansat mai multe atacruri la adresa PSD. „În ultimii doi ani şi jumătate, România a fost condusă de o gvuernare care i-a compromis viitorul, care a săpat adânc la temelia democraţiei şi  a statului de drept. PSD a produs cea mai păguboasă guvernare de la Revoluţie încoace. În asaltul continuu asupra statului, PSD nu a mai avut timp să guverneze pentru oameni. PSD a pus în vârful unor instituţii oamenii care nu aveau ce să caute acolo. PSD a reprezentat cea mai mare ameninţare la adresa stabilităţii şi viitorului României“, a precizat Iohannis. 

Liderul de la Palatul Cotroceni a lansat săgeţi şu către Pro România. „PSD, cu orice chip ar apărea în faţa României, e un pericol la adresa României“, a continuat Iohannis. 

„PSD a pierdut majoritatea în Parlament, dar le e frică să vină în Parlament să ia votul de încredere. A fost nevoie să refuz de trei ori remanierea. România nu va putea niciodată să progreseze în acest stil PSD-ist. Dar există oameni pregătiţi care pot conduce onest, cu responsabilitate pe români, iar pe mulţi îi văd azi în această sală“, a conchis preşedintele României, care a subliniat că liberalii sunt potriviţi pentru a guverna.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite