Iohannis a promulgat bugetul: Mi-aş fi dorit să promulg un buget bun pentru România şi pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presidency.ro
FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri Legea bugetului de stat pe anul 2019, potrivit Administraţiei Prezidenţiale. Preşedintele a declarat într-o intervenţie că şi-ar fi dorit să promulge un buget bun, dar „n-a fost să fie”.

„O zi. O singura zi. Atât a alocat PSD-ul in Parlament pentru reexaminarea unui proiect atât de important pentru ţară. Este nu doar o crasă lipsă de seriozitate, este de-a dreptul rea-voinţă refuzul PSD-ului de a repara un buget care evident va genera efecte negative în economomie, resimţite din păcate de cetăţeni. Mi-aş fi dorit să promulg un buget bun pentru România şi pentru români. Nu a fost să fie“, a declarat Iohannis înainte de a semna decretul de aprobare a Legii bugetului. 

„Când nici în acest an nu vom avea spitale şi autostrăzi, dar vom avea majorări ale preţurilor, dezechilibre economice, adevarul nu va mai putea fi contestat. PSD este singurul vinovat”, a mai transmis Iohannis.

Pe 22 februarie, şeful statului a trimis Curtea Constituţională o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii bugetului de stat pe 2019. În documentul transmis CCR, preşedintele a arătat, printre altele, că Legea bugetului a fost adoptată cu încălcarea rolului şi atribuţiilor Consiliului Fiscal, care trebuia să emită o opinie cu privire la toate amendamentele admise pe parcursul dezbaterilor parlamentare.

Două săptămâni mai târziu, CCR respingea sesizarea preşedintelui, iar acesta declara că va întoarce legea în Parlament, în ciuda faptului că PSD şi ALDE au în continuare majoritate. „Nu comentez decizia Curţii, dar rămâne bugetul ruşinii naţionale, bazat pe cifre false, pe bani pe care guvernul în realitate nu-i are“, spunea atunci Iohannis.

Miercuri, Parlamentul adopta din nou bugetul pe anul 2019, în forma iniţială, respingând cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis, care solicitase modificări. Legea a fost votată cu 245 de voturi „pentru”, 115 „împotrivă” şi 2 abţineri, reexaminarea solicitată de Klaus Iohannis fiind respinsă cu voturile PSD, ALDE şi UDMR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite