Iohannis: PNL şi USR vor guverna împreună. Ce spune despre atacurile reciproce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat miercuri seară despre modul în care PNL şi USR vor guverna împreună dacă liderii celor două partide au început deja cu atacurile reciproce. „Mesajul meu e simplu. Vor guverna împreună”, a explicat şeful Statului, adăugând că tensiunile din prezent sunt datorate campaniei electorale.

„Mesajul meu e simplu. Vor guverna împreună. E o nervozitate, sensibilitate, ca în campanie electorală. Unii sar mai repede cu anumite mesaje, acuzaţii. Între PNL şi USR există o apropiere care nu trebuie să se apropie pe simpatii între persoane, ci pe valori şi programa. Eu îi încurajez să se apropie şi electoratul aşteaptă acelaşi lucru”, a declarat miercuri seară Klaus Iohannis.

Liberalii vor guverna cu USR-PLUS „fie că le place sau nu”

Preşedintele Klaus Iohannis i-a convocat marţi seară la o şedinţă la Vila Lac pe mai mulţi miniştri (Florin Cîţu, Nelu Tătaru şi premierul Ludovic Orban) şi lideri ai conducerii PNL (Rareş Bogdan, Raluca Turcan, Robert Sighiartău sau Alina Gorghiu) pentru a discuta despre campania electorală, alegerile din 6 decembrie şi posibila formula de guvernare. Surse din conducerea PNL au precizat pentru „Adevărul” că partidul aflat la guvernare a fost afectat de mai multe decizii luate în ultimele luni, cele mai importante fiind închiderea pieţelor (când până la urmă Guvernul a găsit o soluţie de mijloc), gestionarea situaţiei la nivelul şcolilor (acolo unde în continuare sunt probleme cu tabletele, dar unde şi ministrul Monica Anisie a comunicat defectuos), însă şi recenta tragedie de la Piatra Neamţ.

Pe scurt, a fost o reuniune de criză, în condiţiile în care de pe urma problemelor întâmpinate la guvernare, fie generate de liberali, fie imprevizibile, partidul care profită este USR-PLUS, în estimările din sondaje aceştia fiind în prezent peste PSD. „Noi ne-am trezit cu o problemă, cum a fost Piatra Neamţ, care ne-a afectat, deşi nu am avut nici vinovăţie. În schimb ei (n.r. – cei din USR-PLUS) au făcut zgomot iar pe corupţie din sistem, pe numiri politice şi ne-au atacat mai rău ca PSD-ul”, au explicat surse din conducerea liberală. Prin urmare, Klaus Iohannis le-a transmis liberalilor că trebuie să se pregătească pentru a guverna alături de USR-PLUS, fie că le place sau nu, au precizat surse participante la şedinţa cu şeful statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite