Iohannis: Participarea României la poliţia aeriană NATO în zona baltică, dovadă de solidaritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat în cadrul declraraţiilor de presă comune, alături de preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, că decizia României de a relua în 2023 participarea la misiunea de poliţie aeriană NATO în zona baltică, reprezintă o contribuţie responsabilă la întărirea securităţii colective şi o dovadă de solidaritate. Potrivit preşedintelui, baza pentru executarea misiunilor urmând să fie în Lituania.

Şeful statului a declarat că a reiterat „decizia României de a relua în 2023 participarea la misiunea de poliţie aeriană NATO în zona baltică, baza pentru executarea misiunilor urmând să fie în Lituania”. 

Potrivit preşedintelui, „această măsură reprezintă o contribuţie responsabilă a României la întărirea securităţii colective aliate şi o dovadă de solidaritate cu statele din această regiune”. 

„Este evidentă importanţa implementării deciziilor Summitului extraordinar al NATO din 24 martie, ţara noastră acţionând pentru crearea, cât de rapid posibil, a Grupului de Luptă aici, în România”, a mai spus preşedintele României. 

La rândul său, şeful statului lituanean, Gitanas Nauseda, a declarat: Suntem recunoscători pentru contribuţia României la consolidarea misiunilor din Lituania şi îi mulţumim domnului preşedinte Iohannis pentru avioanele de luptă care se vor întoarce în zona baltică pentru misiuni de apărare, în 2023”, a spus preşedintele Lituaniei.

Citeşte şi: Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe preşedintele Lituaniei. Vizita, în contextul războiului din Ucraina

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite