Iohannis participă la Summit-ul extraordinar convocat la Bruxelles pe tema imigraţiei- surse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis se va deplasa, joi, la Bruxelles, la Summit-ul extraordinar pe tema imigraţiei pe Marea Mediterană, convocat, de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, la Bruxelles, după o serie de naufragii care au avut loc în ultima perioadă, soldate cu peste 1.000 de morţi.

Potrivit unor surse din Administraţia Prezidenţială, preşedintele României se va afla, joi, la Summit-ul extraordinar pe tema imigraţiei pe Marea Mediterană, care a fost convocat la Bruxelles.

Reuniunea extraordinară a fost convocată de Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

"Am decis să convoc o reuniune extraordinară a Consiliului European, pentru joia aceasta, pentru abordarea situaţiei din Marea Mediterană", a declarat, la începutul săptămânii, pe Twitter, Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

Peste 1.000 de persoane s-au înecat, în ultima săptămână, în Marea Mediterană în încercarea de a ajunge din nordul Africii în Italia.

Guvernul de la Roma a cerut în repetate rânduri asistenţă suplimentară din partea Uniunii Europene pentru a face faţă afluxului de imigranţi din nordul Africii.

Potrivit autorităţilor italiene, aproximativ un milion de imigranţi africani aşteaptă, pe coastele Libiei, să pornească pe mare spre Malta şi Italia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite