Iohannis: Avem un număr mult prea mare de cazuri grave la Terapie intensivă şi un număr prea mare de decese. Vă cer răbdare şi respectarea regulilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / George Calin
Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut românilor să aibă răbdare şi să respecte noile reguli, precizând că România a ajuns la o plafonare a cazurilor la 10.000, însă numărul celor de Terapie intensivă e mult prea mare.

„Începând de luni, din această săptămână, e în vigoare un nou set de măsuri. La mijlocul lui octombrie Guvernul prelungise starea de alertă. Avem un impact al acelui set de măsuri, acelea din octombrie. De două săptămâni şi ceva avem o plafonare vizibilă la numărul de infectări noi. Măsurile luate au deja efect. Trebuie să avem răbdare şi să respectăm măsurile noi. Trebuie să spunem că plafonarea la 10.000 e mult prea sus. Avem un număr mult prea mare de cazuri grave la Terapie intensivă şi un număr prea mare de decese”, a declarat Klaus Iohannis. 

Preşedintele României a cerut din nou românilor să nu mai încalce măsurile de siguranţa sanitară. „Vă cer respectarea măsurilor şi răbdare. va trebui să aşteptăm două-trei săptămâni ca măsurile noului set să-şi facă resimţite efectele. Vă solicit tuturor respectaţi noul set de măsuri. E nevoie de ele pentru sănătatea noastră, a tuturor”. 

Potrivit liderului de la Palatul Cotroceni economia României ar fi în revenire. „Referitor la situaţia economică. Avem date noi despre trimestrul trei, chiar dacă suntem într-o criză economică şi economia a performat mai puţin bine, avem o veste bună: economia îşi revine”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite