Iohannis nu a vrut biroul lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat ca, în cei cinci ani de mandate, să lucreze în fostul birou al lui Traian Băsescu.

Într-un interviu acordat “Turnul Sfatului TV”,  Iohannis a explicat, simplu, că motivul pentru care nu a ales biroul folosit de Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni, a fost că i s-a părut „prea întunecat“. Noul preşedinte va lua cele mai importante decizii pentru ţară din acelaşi birou pe care l-au folosit foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu.

„Biroul care a fost folosit de predecesorul meu este un birou care, pur şi simplu, mi s-a părut prea întunecat. Am vizitat biroul de deasupra, unde au lucrat alţi doi preşedinţi (Iliescu şi Constantinescu – n.r.), şi mi s-a părut mult mai potrivit pentru stilul meu”, a declarat Klaus Iohannis.

Fostul birou al lui Traian Băsescu nu a fost nici pe placul lui Dan Mihalache, despre care se vehiculează că va fi şeful Cancelariei prezidenţiale. El a rezistat numai două zile în acel birou, pe care l-a părăsit pe motiv că nu se putea concentra. În prezent, nefiind folosit, biroului i s-a pus sigiliu. Biroul lui Traian Băsescu a mai fost sigilat şi iulie 2012, când fostul şef al statului a fost suspendat şi îşi organiza conferinţele de presă într-un garaj.

Fără napolitane şi Coca-Cola

Tatiana Niculescu Bran, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, este la fel de nemulţumită de felul în care arată interiorul Palatului Cotroceni. Într-o postare pe Facebook, intitulată „Cotroceni- 25 de ani de <<baronizare>>, Bran evidenţiază cât de urgentă este nevoia de schimbare a administraţiei.

”Multe birouri mai păstrează încă mobilierul vetust din vremea comunismului, covoare înflorate pe fond roşu închis, perdele grena, canapele cu perne de catifea de un gust îndoielnic şi, peste toate, mirosul îmbâcsit al hotelurilor comuniste. Te aştepţi ca, dând la o parte colţul unei cortine care acoperă o uşă, să găseşti, expus la loc de cinste, vreun portret al lui Nicolae Ceauşescu”, povesteşte ea. Însă nu doar interiorul o nemulţumeşte pe aceasta, ci şi faptul că la Cotroceni nu sunt chioşcuri, de unde să poţi cumpăra mâncare.

„Dar la Cotroceni nu se mănâncă, deşi angajaţii administraţiei petrec 10-12 ore pe zi la locul de muncă. Nu există cantină, nu există nici măcar un chioşc cu napolitane expirate şi Coca-Cola. În schimb, dacă ţi-e sete, formezi un număr de interior şi cineva soseşte cu o tavă pe care se află o sticlă cu apă şi un pahar“, mai povesteşte Bran în postarea de pe Facebook.

Citeşte şi:

Niculescu Bran, din spatele uşilor de la Cotroceni: Semnezi bon de plată din care rezultă că ai consumat o sticlă de apă

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Tatiana Niculescu Bran, a împărtăşit cu fanii săi pe Facebook primele impresii de la Palatul Cotroceni.

VIDEO Preşedintele Iohannis explică de ce a refuzat biroul fostului preşedinte Traian Băsescu

Klaus Iohannis a explicat motivul pentru care a renunţat la biroul pe care l-a folosit Traian Băsescu la Cotroceni într-un interviu pentru Turnul Sfatului TV.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite