Iohannis: Nu cred că se poate relua votul din Senat la Oprea. Soluţia e demisia senatorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că nu crede că există posibilitatea procedurală să fie reluat votul din Senat în cazul lui Gabriel Oprea, dar soluţia este demisia acestuia.

"După părerea mea, şi pot să repet doar părerea mea, în Parlament nu trebuie să se voteze vinovat sau nevinovat, acest lucru se stabileşte numai în instanţa de judecată. Situaţia la care s-a ajuns acum în speţa senatorului Oprea este o situaţie care nu poate fi uşor detensionată şi poate fi uşor rezolvată", a spus Iohannis.

El a arătat că nu ştie dacă se poate relua votul în Senat, dar, dacă această posibilitate există, ar fi bine să se uzeze de ea. "Nu sunt convins că există posibilitatea precedurală să se reia votul în Senat, dar există posibilitatea pentru persoana implicată să demisioneze dacă vrea să detensioneze situaţia”, a afirmat preşedintele.

Ulterior, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, preşedintele a mai spus: ”Vor stabili ei acolo în Parlament dacă se poate relua sau nu. Dacă se poate relua, este bine să se mai voteze o dată".

Preşedintele a precizat că a observat cu îngrijorare "revolta" oamenilor care au protestat joi, fiind de acord că situaţia este inacceptabilă. "Am fost îngrijorat când am văzut câtă lume a ieşit să protesteze şi, pe bună dreptate, oamenii sunt revoltaţi, adică îşi permit parlamentarii să protejeze pe cineva printr-un vot", a spus Iohannis.

Întrebat despre ideea PNL, de a intra în grevă parlamentară dacă votul în cazul Oprea nu este reluat, Iohannis a spus că nu i se pare o idee productivă. "În Parlament se lucrează prin vot, nu prin grevă. Prin grevă poţi să atragi atenţia asupra unei chestiuni, dar cred că asta este destul de clar în atenţia publică", a spus el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite