Iohannis: Nu voi agrea sub nicio formă propunerea finlandeză pentru cadrul financiar. Nu ne convine de niciun punct şi nu suntem singurii VIDEO

Iohannis: Nu voi agrea sub nicio formă propunerea finlandeză pentru cadrul financiar. Nu ne convine de niciun punct şi nu suntem singurii VIDEO

Klaus Iohannis nu acceptă propunerea preşedinţiei finalndeze FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, înainte de reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, că nu este de acord cu propunerea preşedinţiei finlandeze a Consiliului Uniunii Europene privind viitorul MFF (cadru financiar multianual). Acesta a subliniat că lipsesc fonduri esenţiale, că există mai mute ţări nemulţumite şi a sugerat elaborarea unui nou draft.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu sunt deloc de acord cu această propunere finlandeză. Nu ne convine din niciun punct de vedere şi se pare că nu suntem singurii. Propunerea nu ne satisface absolut deloc. Lipsesc chestiuni esenţiale, de exemplu flexibilitatea între fonduri, banii alocaţi pentru coeziune sunt prea puţini pentru politica agricolă comună, împărţirea banilor şi condiţionalităţilor, de asemenea, nu ne satisfac. Politica agricolă şi coeziunea sunt extrem de importante pentru noi. În acest sens, nu voi agrea sub nicio formă această propunere finlandeză şi, cu siguranţă, vom ajunge la ceea ce se şi propune în concluzii - să delegăm preşedintelui Consiliului munca de elaborare a unui nou draft”, a declarat Iohannis, la sosirea la reuniunea Consiliului European.

Şeful statului a precizat că pe agenda reuniunii se află şi alte teme, „foarte complicate”, precum schimbările climatice.


„În ce priveşte schimbările climatice se propune spre discuţie un obiectiv foarte ambiţios - neutralitatea climatică până în 2050, asta însemnând practic să reducem emisiile foarte mult. Pentru economiile noastre din partea estică a Uniunii este un obiectiv foarte complicat, care poate fi obţinut, dar numai cu o cheltuială foarte mare. Noi dorim ca o parte din această cheltuială să fie suportată, evident, şi din bugetul european, deci din fonduri europene, însă discuţia nu va fi simplă deloc şi cred că vom mai avea multe consilii pe aceste două teme”, a mai adăugat Klaus Iohannis.

VIDEO Consiliul European

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: