Iohannis nu este de acord cu propunerea Greciei ca cetăţenii UE să călătorească în baza unui certificat de vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / George Calin
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu este de acord cu impunerea la nivel european a unor certificate în baza cărora cei vaccinaţi împotriva COVID-19 să poată călătorii.

„Nu consider că este o idee bună. Trebuie să existe un certificat de vaccinare, dar trebuie folosit pentru motive medicale nu pentru călătorii. Sunt date importante pentru medicul de familie sau pentru oricine dacă persoana ajunge la urgenţă. Însă, să folosim aceste certficate ca să împărţim populaţia Europei în două nu mi se pare un lucru bun”, a declarat Klaus Iohannis.

Grecia a propus marţi un certificat de vaccinare împotriva Covid-19 valabil la nivelul întregii Uniuni Europene, pentru a uşura călătoriile devastate de pandemie. Conform propunerii înaintate de premierul grec, certificatul ar putea fi utilizat la îmbarcarea în orice mijloc de transport.

Într-o scrisoare adresată preşedintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a propus extinderea schemei la întreg teritoriul UE. „Pentru ţări precum Grecia, care sunt dependente de turism, este imperativ ca această chestiune să fie rezolvată înainte de sezonul de vară”, susţine premierul grec, potrivit Digi24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite